logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 26 Rujan 2019 12:46

Dođite na otvorenje izložbe "SNAGA STAKLA" dipl. slikarice Nade Debelić / (pet.) 27.9. - Valamar Padova Hotel u 18:00h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Povodom Svjetskog dana turizma u Valamar Padova Hotelu na Rabu, u petak 27. rujna 2019. s početkom u 18 sati, bit će otvorena izložba "SNAGA STAKLA" dipl. slikarice Nade Debelić rođ. Kogej.

 

Slikarica Nada Debelić intenzivo istražuje i mogućnosti stakla kao materijala i fuzije stakla. Svojim fuzijama predstavila se na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi na kojima biva zapažena kao jedna od značajnih predstavnica suvremene umjetnosti stakla.

 

- Njeni radovi sjaje savršenošću, dokazujući da se radi o zreloj umjetnici koja vješto ujedinjuje tehnološke procese svojim idejama i stvaralačkim vizijama. Istančanim osjećajem za boju i materijale umjetnica gradi apstraktne obrise figuralike i morskih krajobraza. Kreacije su temeljene na slikarskim osnovama, no zbog ispreplitanja s plastičnošću izražaja medija, one se izdižu u trodimenzionalnost te postaju reljefne. (Severina Trošt Šprogar)

 

Prigodom otvaranja izložbe nastupit će unuk slikarice Luka Debelić i njegova majka Monika Debelić. Luka je učenik konzervatorjia za glazbu i balet (1. godina - jazz smjer), dok je njegova majka Monika, akademska glazbenica i profesorica violine.

Pročitano 1152 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1