Home Najave Dođite na otvorenje izložbe “SNAGA STAKLA” dipl. slikarice Nade Debelić / (pet.) 27.9. – Valamar Padova Hotel u 18:00h

Dođite na otvorenje izložbe “SNAGA STAKLA” dipl. slikarice Nade Debelić / (pet.) 27.9. – Valamar Padova Hotel u 18:00h

0
Dođite na otvorenje izložbe “SNAGA STAKLA” dipl. slikarice Nade Debelić / (pet.) 27.9. – Valamar Padova Hotel u 18:00h

Foto: RabDanas

 

Slikarica Nada Debelić intenzivo istražuje i mogućnosti stakla kao materijala i fuzije stakla. Svojim fuzijama predstavila se na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi na kojima biva zapažena kao jedna od značajnih predstavnica suvremene umjetnosti stakla.

Rab danas oglas

 

Njeni radovi sjaje savršenošću, dokazujući da se radi o zreloj umjetnici koja vješto ujedinjuje tehnološke procese svojim idejama i stvaralačkim vizijama. Istančanim osjećajem za boju i materijale umjetnica gradi apstraktne obrise figuralike i morskih krajobraza. Kreacije su temeljene na slikarskim osnovama, no zbog ispreplitanja s plastičnošću izražaja medija, one se izdižu u trodimenzionalnost te postaju reljefne. (Severina Trošt Šprogar)

 

Prigodom otvaranja izložbe nastupit će unuk slikarice Luka Debelić i njegova majka Monika Debelić. Luka je učenik konzervatorjia za glazbu i balet (1. godina – jazz smjer), dok je njegova majka Monika, akademska glazbenica i profesorica violine.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime