logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 10 Prosinac 2019 07:56

Edukativna predstava "Boca istine" povodom obilježavanja "Mjeseca borbe protiv ovisnosti”

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U suradnji s Udrugom Hepatos iz Rijeke i RI Teatrom, a povodom obilježavanja "Mjeseca borbe protiv ovisnosti“, u srijedu 11. prosinca 2019., s početkom u 12.00 sati, u Zimskom kinu Rab bit će održana edukativna predstava „BOCA ISTINE“. 

 

Predstava je namijenjena svim učenicima VIII. razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, kao i svim učenicima Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, njihovim profesorima i stručnim suradnicima škola, a istoga dana predstava će biti održana i u prostoru edukativne dvorane Psihijatrijske bolnice na Rabu s početkom u 14.30 sati.

 

Predstava: BOCA ISTINE

 

  • Autor i redatelj: Marko Dorčić
  • Glume: Nikolina Barzić, Luka Šegota i Lado Bartoniček
  • Trajanje: 45 minuta

 

Edukativna predstava za mlade "BOCA ISTINE" govori o ovisnosti o alkoholu kroz oči mladog perspektivnog sportaša Luke. Luka vodi jedan običan život, trenira nogomet, ide u školu, ima djevojku. Sve se promijeni onoga dana kada Luka na povratku s treninga sretne starog prijatelja iz škole. To popodne i večer Luka provede u kafiću. Kako nikad do tada nije pio niti bio u takvom društvu, Luki je sve to ispočetka intrigantno i zabavo, drukčije od stila života na koji je naviknuo i izrazito opuštajuće. Dobrodošao predah od brojnih i stresnih obaveza te očekivanja u školi i sportskoj karijeri, ali malo po malo, slijedeći put manjeg otpora, njegov se život okrene naopačke potonuvši u ovisnosti o alkoholu.

U predstavi "BOCA ISTINE" ne govori se samo o onome što se Luki događa u životu kao posljedica njegovih pogrešnih odabira, o tome kako njegov pad proživljava on sam i njegova okolina, kako alkohol utječe na njegove socijalne odnose i kontakte te njegovu sposobnost funkcioniranja u svakodnevnici, već se govori i o onome što se fizički događa sa njegovim tijelom pri konzumaciji alkohola, odnosno kako alkohol konkretno djeluje na njegove tjelesne organe i funkcije pa je tako zorno prikazano kako specifično na alkohol reagira jetra, kako reagiraju krvne žile, što kaže želudac i kako se ponaša mozak. Pokazuje se što znače životni izbori i kako svaki izbor i odluka direktno utječu na naš život.

"BOCA ISTINE" je edukativna predstava za mlade koja na zanimljiv i mladima razumljiv način kroz puno humora pokušava objasniti kako ovisnost o nekoj supstanci može i utječe na nečiji život i kako na sve to konkretno fizički reagira naše tijelo.

Pročitano 690 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1