Home Najave Program petnaeste Noći muzeja posljednjeg petka u siječnju / od 17.00 – 21.00h

Program petnaeste Noći muzeja posljednjeg petka u siječnju / od 17.00 – 21.00h

0
Program petnaeste Noći muzeja posljednjeg petka u siječnju / od 17.00 – 21.00h

Foto: RabDanas

 

Noći muzeja koju već 15. godinu zaredom provodi Hrvatsko muzejsko društvo, posljednjeg petka u siječnju pridružit će se i Rabljani s programom iza kojeg organizacijski stoji Pučko otvoreno učilište Rab.

Rab danas oglas

 

Muzej samostana sv. Bernardina Sijenskog u Kamporu bit će moguće razgledati od 17 do 19 sati, a već tradicionalno od 18 sati svoja vrata otvorit će i Izložba etnografske zbirke Udruge Komin u Barbatu.

 

U gradu Rabu od 18 sati posjetitelji će moći obići stalni postav sakralne umjetnosti u crkvi sv. Justine i zbirku Gradskog lapidarija, a od 19 sati članovi Udruge rapskih samostreličara vodit će sve znatiželjnike u razgled svojih prostorija.

 

Također u 19 sati, uz organizirano vodstvo, posjetitelji Noći muzeja u Rabu moći će razgledati i prostorije Limene glazbe DVD-a Rab, a u dvorani Kina Rab bit će održana dva zanimljiva predavanja. Najprije će s početkom u 19 sati predavanje na temu “Rab – otok arheološke i kulturno-povijesne baštine” održati arheolog Ranko Starac, kustosa arheološkog odjela Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon njega, s početkom u 20 sati, o “Rapskoj baštini u velikim muzejima” govorit će prof. Miljenko Domijan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime