logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 04 Prosinac 2015 18:44

Rapska plovidba će u subotu 5. prosinca tradicionalno obilježiti blagdan sv. Nikole

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Od kada je 1994. godine obnovljena crkvica Sv.Nikole kod gradske lože svake godine se obilježava blagdan Sv.Nikole zaštitnika pomoraca i brodaraca, tako da se ove godine ova tradicija nastavlja dvadeset i drugi put.

Obilježavanje dan uoči blagdana

Kako blagdan Sv.Nikole 06.12. ove godine pada u nedjelju, obilježavanje blagdana obaviti će se u subotu 05.12.2015. godine.

Bacanje vijenca u more

Prema također tradicionalnom programu u 9:15 od Vele rive ili brodice «Maslina» (sukladno vremenskim uvjetima) biti će bacanje vijenca u more čime se odaje počast svim stradalim pomorcima i brodarcima. Bacanje vjenca u more obaviti će ove godine gosp. Petar Vrtodušić vlasnik broda «Sardina» jedan od rapskih prijevoznika koji se bave izletničkim turizmom i gosp. Branko Pahljina predsjednik Udruge pomorskih kapetana otoka Raba. Bacanje vijenca u more popratit će sa trubom Ivan – Mile Šegota izvedbom skladbe «Put u vječnost».

Misa i druženje otočana

U 10:00 sati je Sveta misa, a poslije završetka mise je uobičajeno druženje otočana i gostiju koji će nazočiti ovoj prigodnoj manifestaciji odnosno svih ljudi koji vole more i žive od mora.

Osim Rapske plovidbe kao nosioca organizacije ove pomoračke svečanosti u obilježavanju blagdana Sv.Nikole sudjeluju Sportska društva Dolin iz Barbata i Tunera iz Supetarske Drage, Restoran «Velum», Turističke zajednice Grada Raba i Općine Lopar, Lučke uprave Rab i Senj, Sekcija ribara - Udruženje obrtnika Rab, kao i Sekcija barkariola Rab, Uljara Matić, Udruga pomorskih kapetana, i drugi.

Rapska plovidba dio povijesti otoka Raba

Rapska plovidba je dio bogate pomoračke povijesti otoka Raba, a ove godine je već pedeset i druga obljetnica u održavanju trajektne veze kopno – otok Rab.

U tome već velikom nizu godina pomorci i trajekti Rapske plovidbe prevezli su u oba pravca preko 30 miliona putnika i blizu 10 miliona vozila.

Donacija Dječjem vrtiću Pahuljica i ugovor o sponzorstvu s Udrugom Rapskih samostreličara

Isto tako već tradicionalno prezentirati će se red plovidbe za 2016. godinu. Također tradicionalno, pa tako i ove godine, Rapska plovidba novčano donira u povodu blagdana Sv.Nikole Dječji vrtić «Pahuljica», a isto tako će se sa Udrugom rapskih samostreličara, koja udruga baštini dio bogate povijesti pa tako i pomoračke otoka Raba, potpisati trogodišnji ugovor o sponzorstvu.

Koristimo prigodu da vam čestitamo blagdan Sv.Nikole kao i uputimo lijepe želje za dolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane.

Dragan Andrić, direktor Rapske Plovidbe d.d.

Pročitano 1451 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1