Home Najave GKL Rijeka donosi predstavu za najmlađe “Sretna kućica” | (sri.) 15.07. u 20h – šk. igralište u Loparu

GKL Rijeka donosi predstavu za najmlađe “Sretna kućica” | (sri.) 15.07. u 20h – šk. igralište u Loparu

0
GKL Rijeka donosi predstavu za najmlađe “Sretna kućica” | (sri.) 15.07. u 20h – šk. igralište u Loparu

Foto: RabDanas

 

Gostovanje organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar i Ministarstva kulture RH.

Rab danas oglas

 

O PREDSTAVI

Predstava za najmlađe “Sretna kućica” autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove. Ova mala putujuća predstava, uz mogućnost održavanja radionica za djecu, približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.

Sretna kućica dio je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i nastaje u okviru programskog pravca Dječja kuća.

 

Slikovnica Sretna kućica 2014. godine na sajmu knjige Interliber osvojila je književno-likovnu nagradu Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu prema odabiru dječjeg žirija kojeg je činilo 241 dijete u dobi od pet do deset godina. Sretna kućica prvi je projekt koji Gradsko kazalište lutaka Rijeka realizira u godini u kojoj Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

 

Uzrast: 3+

  • Autorice dramatizacije: Ivana Đula i Milica Sinkauz
  • Redateljica: Morana Dolenc
  • Dramaturginja: Ivana Đula
  • Scenografkinja i kreatorica lutaka: Luči Vidanović
  • Skladatelj: Sandi Bratonja
  • Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić
  • Izvodi: Zlatko Vicić

 

NAPOMENA:

Iako na Rabu do sada nije bilo zabilježenih slučajeva bolesti COVID 19, molimo sve posjetitelje da održavaju međusobnu distancu od minimalno 1,5 m i pridržavaju se ostalih preporuka HZZJZ-a

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime