logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 21 Kolovoz 2020 20:56

Jubilarni 10. "Krešin maraton" za osobe s invaliditetom nastavlja svoju promicateljsku misiju | (sub.) 29.8. u 8:00h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Shodno aktualnoj situaciji i propisanim mjerama Stožera civilne zaštite, 10. jubilarni plivački maraton za osobe s invaliditetom "Srcem protiv barijera", među Rabljanima poznatiji kao "Krešin maraton", bit će održan, no ovoga će puta imati lokalni karakter.

 Start i cilj ovog maratona neka bude humanost u svima nama jer ovaj maraton nikada nije bio natjecateljski već isključivo promicateljski.

 

Okupljanje je, već tradicionalno, zakazano za posljednju subotu u kolovozu, dakle 29. 8. 2020. u 8 ujutro na Vodenči u Barbatu, a sam maraton krenut će u 8:30h.

 

Organizatori mole da se poštuje preporučena distanca, s posebnom odgovornošću spram osoba s invaliditetom i plivača s kroničnim bolestima zbog njihove pojačane osjetljivosti na koronavirus poradi oslabljenog imuniteta.

Start će biti razvučen na nekoliko obližnjih plaža kako bi se i na taj način izbjegla nepotrebna gužva. Naravno, bit će upriličena i prodaja jubilarnih majica, a sav prikupljeni novac i ovoga će puta biti preusmjeren u humanitarne svrhe.

 

Organizatori ovog naširoko poznatog i priznatog maratona su Grad Rab, Udruga Komin, Crveni križ - Rab, te Turistička zajednica Rab i Pučko otvoreno učilište.

 

Zapinimo more i skrenimo pozornost na jednakost osoba s invaliditetom u društvu, no budimo istovremeno odgovorni jedni prema drugima. Start i cilj ovog maratona neka bude humanost u svima nama jer ovaj maraton nikada nije bio natjecateljski već isključivo promicateljski.

 

Pročitano 2226 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1