logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 20 Travanj 2021 13:13

Virtualni program Noći knjige u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab

Napisao/la Mona Othman, prof., Knjižnica OŠ Ivana Rabljanina Rab
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Ove godine, 23. travnja, obilježavamo desetu jubilarnu Noć knjige. S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju na otoku Rabu i nastavu prema Modelu C, ovogodišnja Noć knjige u Knjižnici OŠ Ivana Rabljanina Rab obilježit će se virtualnim programom. Tema je ovogodišnje Noći knjige, koja se kao i inače održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja) “LJEKOVITA MOĆ KNJIGE“.

 

U Noći knjige 2021. stoga vas potičemo da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

 

Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek „prepisali“ sebi i drugima – i zašto?

 

Programom u Knjižnici OŠ Ivana Rabljanina Rab nastojalo se ove godine osim učenika obuhvatiti i roditelje za koje će se od 23. travnja pa nadalje na stranicama OŠ Ivana Rabljanian Rab i školske knjižnice redovito objavljivati kratka videopredavanja s ciljem razbijanja najčešćih društvenih mitova o čitanju i edukacije roditelja o njihovoj ulozi u razvoju čitalačkih sposobnosti djece.

 

Pozivamo vas da se uključite u naš program, no svakako preporučujemo i da na službenoj stranici Noći knjige pogledate što nude druge knjižnice te pronađete nešto ljekovito za sebe.

 

Program

 

Bok, Krešo! Bok, Roko!

Razgovor s književnikom Krešimirom Butkovićem i predstavljanje njegovog novog romana "Bok, Roko!"

  • PETAK, 23. 4. u 12:00 sati, MS TEAMS aplikacija; namijenjeno učenicima i učiteljima OŠ Ivana Rabljanina Rab

 

Razbijamo mitove o čitanju

Serija kratkih videoprezentacija kojima se žele razbiti najčešće predrasude o čitanju.

  • PETAK, 23. 4. od 11:00, web stranica OŠ Ivana RabljaninaRab; namijenjeno odraslima, roditeljima, učiteljima, odgajateljima... 

 

Za pomoć i upute oko prijava na programe, javite se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 705 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1