logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 24 Lipanj 2021 12:49

Izložba fotografija i projekcija filma “Ljubav oko svijeta” Anđele i Davora Rostuhara | (sri.) 30.06. u 21:30h - Ljetno kino Rab

Napisao/la POU Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Nakon Zagreba i nagrade publike za najbolji film na ZagrebDox festivalu, dokumentarni film “Ljubav oko svijeta” stiže na Rab.

 

U srijedu 30. lipnja u Ljetnom kinu Rab rapsku publiku očekuje izložba fotografija, projekcija filma i razgovor sa autorima.

 

Izložbu fotografija postavljenu u Ljetnom kinu možete pogledati od 21 sat, a u 21.30 sati očekuje vas projekcija filma.

 

Ljubav oko svijeta / Love Around the World (2020.)

  • REŽIJA: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar
  • SCENARIJ: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar / Suradnica na scenariju: Jasna Žmak
  • KAMERA: Davor Rostuhar
  • MONTAŽA: Ivan Živalj, asistent montaže Marin Nekić
  • PRODUCENTI: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar, Miodrag Sila, Nebojša Taraba, Andreas Martin
  • PRODUKCIJA (tvrtka): Klub za ekspedicionizam i kulturu (KEK), Drugi Plan, Autentic (Njemačka)

 

Biografija autora:

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzentištva na sveleučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)

 

Kratki sinopsis filma: 

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

 

Pročitano 582 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1