Home Najave Program obilježavanja 450 godina Bitke kod Lepanta i održavanje 1. Rapske regate kap. Ivana de Dominisa

Program obilježavanja 450 godina Bitke kod Lepanta i održavanje 1. Rapske regate kap. Ivana de Dominisa

0
Program obilježavanja 450 godina Bitke kod Lepanta i održavanje 1. Rapske regate kap. Ivana de Dominisa

Foto: RabDanas

 

Obilježavanje će započeti u četvrtak 7. listopada u 9.00 sati polaganjem vijenaca od strane članova Udruge pomorskih kapetana otoka Raba i predstavnika Grada Raba na Trgu Municipium Arba u spomen na poginule u bitci kod Lepanta. 

Rab danas oglas

 

U petak 8. listopada vijenci će biti položeni na gradskom grobju u Rabu i kod spomen ploče na Pjaceti, nakon čega će iu 12.45h uz vodstvo prof. Miljenkom Domijanom biti upriličeno razgledavanje crkve sv. Justine koja simbolizira lepantsku bitku. Istoga dana u 18.00 sati započet će Svečana sjednica Zajednice hrvatskih udruga pomorskih kapetana i Udruge pomorskih kapetana otoka Raba, nakon čega će u Lovačkoj kući u Kamporu biti upriličena večera za sve uzvanike.

 

Tradicijske regate u čast kapetana Ivana de Dominisa

U subotu 1. listopada od 9.00 do 11.30h zaprimat će se prijave za 1. Rapsku regatu kap. Ivana de Dominisa koja će startati točno u podne. Prije toga u 10.00 sati krenuti će veslačka regata tradicijskih plovila, a u 11.00 sati regata tradicijskih plovila na jedra.

 

Između 16.00 i 17.00 sati održat će se u Gradskoj loži proglašenje pobjednika održanih regata, a na istom mjestu kasnije će uslijediti večera i pučko slavlje.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime