Home Najave Kazališna predstava “Majstori” u izvedbi Kazališta Moruzgva u Kinu Rab | (pet.) 22.10. u 20h

Kazališna predstava “Majstori” u izvedbi Kazališta Moruzgva u Kinu Rab | (pet.) 22.10. u 20h

0
Kazališna predstava “Majstori” u izvedbi Kazališta Moruzgva u Kinu Rab | (pet.) 22.10. u 20h

Foto: RabDanas

 

Priča se događa nakon potresa u centru Zagreba i u vrijeme (ili nedugo nakon) pandemije koronavirusom. Pratimo sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom. I njihove majstore, naravno.

Rab danas oglas

Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka, na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj prostor u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju jedna žena sanira štetu nastalu od potresa i pokušava nastaviti sa životom nakon mučne rastave.

Glavni pokretač svih aktera je strah – od potresa, bolesti, financijskog gubitka i životnog neuspjeha. Specifična vibracija koju još uvijek osjećamo u našemu gradu sve nas izluđuje, ali unatoč tome, ova priča nije depresivna, dapače. Na pitanje o definiciji psihičkog zdravlja jedan mudar psihijatar je odgovorio – Čovjek je normalan dok god se može šaliti na svoj račun.

Dakle, ako se složimo da humor ima iscjeljujuća svojstva takva terapija je, posebno ovih dana, nužno potrebna kako bismo zadržali makar zdrav razum. Idemo pokušati.

Majstori su oduvijek bili posebna vrsta. Kašnjenja, probijanja budžeta, nejasni troškovnici, otvoreni sukobi, talačke krize, džon obrazi, nesporazumi, ali i anđeoske intervencije kada ih najmanje očekuješ, samo su neki elemenata koje prepoznaje svatko tko je ikada nešto pokušao promijeniti ili popraviti u svome domu. Kako to izgleda u konkretnom slučaju kazališne predstave? Glumci će pokušati adaptirati nekoliko prostora kako bi publika u duhovitom okviru sagledala dimenzije naših svakodnevnih, malih, ali iscrpljujućih tragedija. Neurokirurga u šahu drži nepismeni radnik, samostalna i ostvarena žena suočena je s patrijarhalnim primitivizmom, profesor filozofije postavlja pločice jer ne može pronaći posao u struci, bivši kockar i narkoman pokušava shvatiti vrijednost novca fizičkim poslom, prezaduženi vlasnik firme za izvođenje građevinskih radova postaje nevjerojatno kreativan lažljivac, samohrana majka udovica kao izvor dodatnih prihoda uzima alat pokojnog muža vodoinstalatera i postavlja cijevi, arhitektica pogoduje vlasniku veleprodaje građevinskog materijala, provizije i provizije, a tu su naravno i vječne regionalne zvijezde viceva, Bosanci i Crnogorci. Adaptacija je Hrvatska u malom, ne znaš bi li se smijao ili plakao. Najvjerojatnije oboje.

 

  • Autorica: Ana Tonković Dolenčić
  • Redatelj: Krešimir Dolenčić
  • Uloge: Petra Dugandžić / Jasna Palić Picukarić, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin / Matija Šakoronja, Hrvoje Barišić, Dražen Bratulić
  • Scenografkinja: Irena Kraljić
  • Kostimografkinja: Martina Ptičar
  • Glazba: Mario Mirković

 

Trajanje predstave: 90 minuta

ULAZ: 50 KN

 

Pretprodaja ulaznica od 18.10. do 22.10. 2021. od 8.00 do 12.00 sati u POU Rab.

 

ULAZAK na kazališnu predstavu „Majstori“ bit će moguć uz predočenje jednog od sljedećih dokumenata:

  • Covid-19 potvrde
  • negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata
  • negativnog brzog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati
  • potvrdu o preboljenju Covida 19 ne stariju od 6 mjeseci

 

Molimo drage posjetitelje da se zajedno pridržavamo propisanih epidemioloških mjera i unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime