logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 18 Veljača 2022 17:27

Samostalna izložba Vitomira Kelave od 24.02. do 10.03.2022. u riječkoj Galeriji Juraj Klović

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka poziva sve ljubitelje umjetnosti na samostalnu izložbu Vitomira Kelave, koja će biti otvorena u riječkoj Galerija Juraj Klović, u četvrtak, 24. 02. 2022. u 18 sati.

 

Mole se svi posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških mjera, nose maske, održavaju distancu i koriste dostupan dezinficijens te dolaze unutar niže navedenog termina.

Izložba ostaje otvorena do 10. 03. 2022. 

 

(Iz teksta "Mala retrospektiva Vitomira Kelave" autorice Sabrine Žigo)

- Slikar Vitomir Kelava u protekla uskoro četiri desetljeća umjetničkog rada samostalno izlaže 1997. te ove, 2022. godine, oba puta u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Poodmaklo vrijeme i životni pritisci doveli su do stanovitog svođenja računa sa samim sobom i odluke o cjelovitijem prezentiranju javnosti. Rodom Zeničanin, nešto manje od tri i pol desetljeća, gotovo polovicu života, živi i djeluje na Rabu. Balansirajući između posla i poziva svojim otvorenim ateljeom-galerijom u gradskoj jezgri godinama doprinosi njenom urbanom značaju. Izoliranost otočne sredine nije potisnula stvaralački poriv i pored isplative izrade uličnih portreta, posvećen je vlastitim umjetničkim interesima.


Djelujući izvan izlagačkog i tržišnog sustava, kreativna mu je vodilja iznalaženje autentičnog izraza u dugotrajnom radu i variranju prvotnih preokupacija iz čega nastaje nekoliko diskontinuiranih ciklusa. Kako sam kaže, teži samosvojnom likovnom govoru kao pandanu idejnom polazištu i temama koje ga emocionalno i asocijativno zaokupljaju. Krećući se u okvirima likovnosti, koristi raznolika izražajna sredstva i postupke umjetničkih praksi dvadesetog stoljeća, od slikarstva i asamblaža do objekata i instalacija te zalaza u konceptualizam...

 

Galerija Juraj Klović,
Rijeka, Verdijeva 19 b
Radno vrijeme: od 10 do 13 i od 17 do 20 sati,
subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno

Pročitano 934 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1