Home Najave Program obilježavanja Dana grada Raba

Program obilježavanja Dana grada Raba

0
Program obilježavanja Dana grada Raba

Foto: RabDanas

 

Da dobro raspoloženje potraje što duže, potrudit će se ponovno polaznici Dječjeg vrtića Pahuljica koji će građanima u utorak 3. svibnja dijeliti “dobre” poruke.

Rab danas oglas

 

Za petak, 6. svibnja, na rasporedu je predstavljanje biografske monografije autorice Herci Ganza o liku i djelu maestra Ljube stipišića Delmate koje će započeti u 20.00 sati u BIC-u Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab.

 

U subotu, 7. svibnja od 10.00 sati u luci Rab održat će se regata tradicijskih barki na vesla i jedra. Program na moru nastavlja se u 11.30 sati simulacijom obrane grada Raba od Normana uz sudjelovanje Udruge rapskih samostreličara. Sat vremena kasnije svoj će nastup imati Limena glazba DVD-a Rab, a u 13.00 sati na rasporedu je start utrke.

 

Nedjelja je rezervirana za besplatni razgled gradske jezgre za lokalno stanovništvo i turiste uz stručno vodstvo na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku. Okupljanje je u 11.30 sati pred TIC-om TZG Raba.

 

U ponedjeljak, 9. svibnja,  na sam Dan grada Raba, u 8.00 sati bit će položeni vijenci kod središnjeg križa na gradskom groblju, u 9.00 sati na rasporedu je misa povodom Dana grada Raba u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, dok će SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA započeti u 11.00 sati u dvorani Kina Rab.

Od 18.00 sati na Trgu sv. Kristofora kreće PUČKA FEŠTA uz gastro ponudu Imperial Riviere managed by Valamar, na kojoj se od 20.00 sati očekuje nastup Folklornog društva Rapski Tanac i nadmetanje rapskih samostreličara na viteškom turniru Udruge. Od 21.30 sati sve okupljene na Trgu sv. Kristofora zabavljat će grupa FORUM.

 

U utorak. 10. svibnja, za djecu će. također na pozornici Trga sv. Kristofora, u 10.00 sati, biti izveden lutkarski mjuzikl “Zelena priča” Studija Suncokret.

 

Za kraj programa obilježavanja Dana grada Raba ostavljeno je otvorenje izložbe radova Lene Marcu “Moj Vodič” u 20 sati u crkvi sv. Katarine.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime