logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 29 Lipanj 2022 07:37

U Ljetnom kinu Rab 4. i 5. srpnja dvije predstave Ri Teatra "Ako nećeš ti, hoće njih tri" i "Luda i novčić"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

U ponedjeljak, 4. srpnja 2022., u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab, u Ljetnom kinu Rab s početkom u 21,30 sati, bit će odigrana kazališna predstava "Ako nećeš ti, hoće njih tri", a već idućeg dana, u utorak, 5. srpnja, s početkom u 20 sati, glumci Ri Teatra izvest će predstavu "Luda i novčić" namijenjenu djeci predškolskog i školskog uzrasta.

 

Cijena ulaznice za predstavu "Ako nećeš ti, hoće njih tri" iznosi 40 kuna, dok za predstavu "Luda i novčić" treba izdvojiti 20 kuna.

 

Kratko o predstavi "Ako nećeš ti, hoće njih tri"

Odmaralište "Oaza" na malom otoku na Jadranu čini se kao pravo mjesto za otpuštanje stresa. Tako se barem reklamira preko Crnog jajeta. Vlasnik odmarališta je naizgled fini gospodin koji ima neke svoje male tajne, a tu je i nadobudna zaposlenica, alternativka, koja dodir s prirodom shvaća vrlo ozbiljno, ponekad i preozbiljno.Dvije su starije gospođe upravo preko reklame na Crnom jajetu vidjele mjesto gdje mogu odmoriti dušu i tijelo u bijegu od svakodnevnog života, obitelji, supruga, djece, unuka i posla. No, neće sve ispasti baš kako su zamislile. Očekivale su luksuzni odmor, a dočekalo ih je spavanje na podu, jedenje klica, grljenje stabala i ljubljenje svakakvih malih životinjica.

Nakon prvobitnog šoka naše gošće prihvaćaju situaciju dok jedna neobična vijest ne promijeni apsolutno sve aktere ove predstave ... jedna od gošća je dobitnica milijunskog iznosa na Lotu ... i tu naša priča kreće u posve neočekivanom smjeru.

"Ako nećeš ti, hoće njih tri" je vesela, životna, duhovita, prava ljetna komedija za koju ne sumnjamo da će nasmijati sve gledatelje i turiste, od naših do stranaca. Riječki pisac Donato Jurković ovoga se puta odlučio za komediju osebujnih i nadasve neobičnih likova i njihovih međusobnih odnosa. Kroz cijelu predstavu, uslijed novih neobičnih okolnosti, nastaju komične situacije koje će publiku nasmijavati do suza.

 

 • Autor: Donato Jurković
 • Izvode: Marina Deželjin, Jasna Jeličić, Helena Miočić Mandić i Igor Kondić
 • Scenografija: Igor Kondić,
 • Zvučni efekti i oblikovanje svjetla: Luka Liker.

 

 

Kratko o predstavi ""Luda i novčić""

U predstavi "Luda i novčić" po prvi puta u povijesti hrvatskog lutkarstva pojavljuje se animatronička lutka "novčić", mudrac koji savjetuje ludu da bez truda i muke nema niti nauke.

Lutka je oduvijek predstavljala glavno izražajno sredstvo glumca lutkara koji različitim tehnikama pokušava lutki udahnuti život, ali nikada do sada, u našim krajevima, glumac lutkar nije bio fizički odvojen od lutke koja sama stoji na sceni. To nije zamjena za glumca, to nije robotika, to je nova scenska lutka animirana na daljinu. Za neke je to budućnost, ali u Ri teatru, u predstavi Luda i novčić, lutka novčić bez fizičke povezanosti sa glumcem govori i okreće očima.

 

 • Autorica teksta: Zlata Vukelić (po ideji Igora Kondića)
 • Režija: Autorski tim
 • Scenograf i kreator lutaka: Igor Kondić
 • Izrada animatroničke lutke: Mitja Vukelić (tehnologija – animatronika), Igor Kondić (izgled- osobnost)
 • Glazba: Mitja Vukelić
 • Kreator rasvjete: Mitja Vukelić
 • Izvode: Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Kondić
Pročitano 555 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

 • Mobile
  095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1