logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 01 Travanj 2016 14:29

Sljedećih nekoliko dana čak tri rapske klape nastupit će izvan otoka

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Sljedećih nekoliko dana čak tri rapske klape nastupit će izvan otoka Foto: Hrvoje Hodak

Tri rapske klape, žensku „Sozal“ i muške klape „Rab“ i „Eufemiju“ koje vodi maestro Miljenko Vidas – Keri, kroz narednih će 2-3 dana nastupiti izvan otoka, a muška klapa „Eufemija“ u inozemstvu – u Mađarskoj.

„Sozalke“ će već večeras nastupiti na KIK Festu, Festivalu klapa Istre i Kvarnera "Pivajući sva smo blaga stekli" u Buzetu. Izvest će, kako propozicije nalažu, dvije skladbe i to Mornarova žena autora teksta Željka Perana i glazbe Miljenka Vidasa - Kerija, i Moj je dragi šal va Ameriku, rapska narodna u obradi Miljenka Vidasa - Kerija.

Na istom festivalu muška klapa „Rab“ nastupiti će u subotu, 2. travnja i izvesti skladbe Kada jednom ovom zafalin se tilu autora teksta i glazbe Harija Rončevića, koju je za klapsko pjevanje obradio maestro Rajmir Kraljević, i narodnu Murtelica lipo cviće, u obradi Nikole Buble-a

Muška klapa „Eufemija“ u subotu, 2. travnja kreće u jedno manje mađarsko mjesto u blizini Pečuha, gdje će u poslijepodnevnim satima sudjelovati u tradicionalnom defileu s ostalim sudionicima kulturno – umjetničkog programa, da bi se navečer s početkom u 18 sati publici predstavila s nekoliko skladbi iz svog repertoara.

Klapa „Eufemija“ će 7. travnja nastupiti i na kvalifikacijama za ovogodišnji Omiš i to za tzv. Debitantsku večer ovogodišnjeg Omiša.

Pročitano 1202 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1