Home Najave Uskoro počinje 16. izdanje Rab Island Traila na koje stiže više od 500 trkača

Uskoro počinje 16. izdanje Rab Island Traila na koje stiže više od 500 trkača

0
Uskoro počinje 16. izdanje Rab Island Traila na koje stiže više od 500 trkača

Foto: RabDanas

 

Potrčite u jesen stazama otoka Raba

Organizatori su pripremili tri kategorije utrke od 23, 13 i 6 kilometara. Na trkačkim stazama otoka Raba sudionici će moći istražiti prekrasne prirodne ljepote otoka koji ima preko 100 kilometara pješačkih staza idealnih za aktivan jesenski odmor.

Rab danas oglas

 

Rab Island Trail ove godine slavi svoje 16. izdanje, a domaćini otok Rab i Općina Lopar ove jeseni su idealna destinacija za aktivan odmor i outdoor aktivnosti. Organizatori su pripremili tri kategorije utrke. Najduža trkačka ruta u okviru Rab Island Traila je Challenger koja je duga 23 kilometra. Slijedi trasa Active koja obuhvaća stazu dugu 13 kilometara, dok je najkraća staza Light duga 6 kilometara. Utrkom Rab Island Trail završava se 10. kolo hrvatske Treking lige.

– „Rab Island Trail nezaobilazna je otočka trail&treking utrka već 16. godinu zaredom, a i ove će godine dočekati preko 500 trkača iz šest zemalja. Sudjelovanjem na poznatoj utrci otoka Raba svi prisutni mogu doživjeti predivno, avanturističko iskustvo na egzotičnim lokacijama trkačkih staza. Za sve sudionike pripremili smo i brojne druge aktivnosti te pogodnosti u kojima će, siguran sam, uživati”, izjavio je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.

 

Prekrasan pejzaž otoka Raba ispunit će rijeke trkača koji će trčati u tri kategorije – 23, 13 i 6 kilometara

 

Start i cilj utrke je ispred hotela San Marino na Rajskoj plaži u Loparu, najvećoj pješčanoj jadranskoj plaži koja se prostire na gotovo dva kilometra i nudi brojne turističke sadržaje. Ova prekrasna plaža nagrađena je Plavom zastavom zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti.

– „Otok Rab se već duže vrijeme orijentirao na outdoor turizam za koji ima savršene predispozicije. Prije gotovo 100 godina potencijal otoka prepoznao je i poznati, strastveni planinar Ante Premužić koji je na Rabu izgradio dvije staze ukupne duljine oko 25 kilometara, dok se danas otokom proteže oko 130 kilometara pješačkih i biciklističkih staza. Utrke poput Rab Island Traila najbolja su promocija bogate outdoor infrastrukture i ponude otoka Raba. Ovom manifestacijom produljuje se turistička sezona, a time se otok Rab pozicionira kao jedna od omiljenih sportskih destinacija”, rekao je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

 

 

Sportski sadržaji i manifestacije dio su raznovrsne turističke ponude Općine Lopar koja se iz godine u godinu širi i gostima nude brojne aktivnosti za istraživanje prekrasnih plaža, šuma, kamenitih kanjona i biciklističkih staza. Predivan krajolik otoka svake godine očarava brojne trkače Rab Island Traila koji se uvijek rado vraćaju kako bi istražili nove dijelove otoka.

 

Više informacija o 16. izdanju popularne utrke Rab Island Traila i prijavama može se pronaći na službenoj stranici outdoor.hr.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime