Home Najave Plesna škola udruge “Svjetlost u pokretu” za svu djecu od 6 do 10 godina | 11.-16. travnja 2023.

Plesna škola udruge “Svjetlost u pokretu” za svu djecu od 6 do 10 godina | 11.-16. travnja 2023.

0
Plesna škola udruge “Svjetlost u pokretu” za svu djecu od 6 do 10 godina | 11.-16. travnja 2023.

Foto: RabDanas

 

Plesno je obrazovanje umjetnički odgojno-obrazovni proces, koji ujedinjuje tjelesne, emotivne i intelektualne sposobnosti učenika. Tijekom školovanja obrazuje se stvaralačka osobnost s razvijenim sposobnostima izražavanja pokretom.

Rab danas oglas

 

Cilj obrazovanja u osnovnoj školi suvremenog plesa jest stjecanje osnovnih znanja i vještina za daljnje profesionalno školovanje, otkrivanje i razvijanje plesne darovitosti u skladu s psihofizičkim predispozicijama učenika, poticanje stvaralaštva u izražavanju pokretom, približavanje plesne umjetnosti što većem broju djece kroz doživljaj izražavanja pokretom, odgajanje plesno obrazovane publike, razvijanje navika za posjećivanje umjetničkih plesnih priredaba. Osnovno načelo na kojem se temelji cjelokupno obrazovanje jest stvaralaštvo učenika. U školi suvremenog plesa ne uče se gotovi obrasci pokreta, nego se tijekom nastavnog procesa neprestano istražuju nove mogućnosti kretanja i novi oblici pokreta. Na taj se način obogaćuje plesni rječnik i izražajne sposobnosti učenika. Poticanjem stvaralaštva kroz improvizaciju u pokretu i plesu, odnosno uporabom stečenog znanja uvijek na nov svakom pojedincu svojstven način, suvremeni plesni odgoj obogaćuje učenikovu osobnost i razvija njegov umjetnički senzibilitet.

 

Voditeljica plesne škole, Nataša Jurišić, završila je osnovnu i srednju Školu suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu koja je danas najstarija i najpoznatija državna umjetnička gimnazija. Svoje školovanje nastavila je na Salzburškoj akademiji za ples, smjer koreografija i za profesionalnu plesačicu suvremenog plesa.

 

Za svoj osobni i profesionalni razvoj educirala se za medijatora, debatnog trenera, 3P mentora (mentalno zdravlje učenika), unaprijeđena je u struci za mentora, bila je dopredsjednica Hrvatske udruge pedagoga suvremenog plesa HUPSuP, a danas predsjednica stručnog savjeta za ples Hrvatskog sabora kulture, predstavnica Škole suvremenog plesa Ane Maletić za udrugu daCi – Ples i dijete Hrvatska, moderatorica za ples Umjetničkog društva suvremenih učitelja.

 

U 28 godina plesačkog, pedagoškog i koreografskog iskustva autorica je nekoliko koreografija i izvođačica sa improvizacijskim vještinama domaćih i inozemnih koreografa.

 

Plesna će se škola održavati svakodnevno tri školska sata:

  • 10:00-10:45 Funkcionalna plesna tehnika
  • 10:45-11:30 Ritmika
  • 11:30-12:15 Kreativni ples

 

Prijave do 4.4.2023. na 091/2566960 (Nataša) ili na email: natasajurisic0712@gmail.com

  • Kotizacija: 60 €
  • IBAN: HR2523600001102276977
  • OPIS PLAĆANJA: Plesna škola POU Rab – ime i prezime djeteta

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime