Home Sport Vaterpolisti V.K. Dolin Barbat osvojili Vaterpolo turnir grada Raba 2016.

Vaterpolisti V.K. Dolin Barbat osvojili Vaterpolo turnir grada Raba 2016.

0
Vaterpolisti V.K. Dolin Barbat osvojili Vaterpolo turnir grada Raba 2016.

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Na žalost ovaj broj 13 nije bio sretan za višestruke pobjednike turnira V.K. Kvarner koji su svoj nastup morali otkazati u zadnji čaš. 

Usprkos nedolasku snažne ekipe V.K. Kvarnera, jedan od najatraktivnijih vaterpolo događaja ovog ljeta na Rabu, ali i na Kvarneru kad je u pitanju amaterski vaterpolo, ponovno je oduševio sve sudionike, ali i brojne turiste i posjetitelje koji su se tog dana zatekli u Barbatu, na ponovno, odlično za ovu prigodu pripremljenom plivalištu “Vela riva”. 

Rab danas oglas

Svi zajedno mogli su uživati u odličnom vaterpolu čija se kvaliteta iz godine u godinu diže na višu razinu. Razlog tome je činjenica da sve ekipe u želji da osvoje ovaj tradicionalni turnir, nastup shvaćaju veoma ozbiljno, te se za njega i pripremaju i pojačavaju.

Na turniru su nastupile momčadi V.K. Banjol, V.K. Dolin-Barbat i V.K. Pjaceta.

Sistem igre je bio takav da su sve tri ekipe odigrale međusobno po jednu utakmicu 4 x 5min čiste igre.

  • V.K. Banjol 8 – 12 V.K. Dolin-Barbat 
  • V.K. Pjaceta 10 – 11 V.K. Banjol 
  • V.K. Dolin-Barbat 14 – 6 V.K. Pjaceta

Momčad V.K. Dolin Barbat se u obje utakmice pokazala kao najspretnija i najspremnija, te je pobijedišvi V.K. Banjol i V.K. Pjacetu po prvi puta osvojila ovaj prestižni turnir.

Osim nagrada za prvo mjesto V.K. Dolin-Barbat, drugo mjesto V.K. Banjol i treće mjesto V.K. Pjaceta, dodijeljene su i pojedinačne nagrade, za najboljeg golmana, igrača i strijelca.

Najboljim golmanom, drugu godinu uzastopno proglašen je Vlado Faflja iz ekipe V.K. Dolin-Barbat, sakupivši ukupno 16 obrana. Najprecizniji strijelac sa čak 9 pogodaka bio je Matija Kaštelan, također iz ekipe V.K. Dolin-Barbat. Iako bi se očekivalo da najbolji igrač dolazi iz pobjedničke momčadi, to ovom prilikom nije bio slučaj. Te subote, najljepši i najbolji vaterpolo uz čitav niz osvojenih lopti, asistencija i pogodaka igrao je Vedran Poropat za momčad V.K. Banjol. Riječ je inače o nekadašnjem junioru V.K. Primorja.

A kada spominjemo vanjske igrače, odnosno pojačanja koja domaće ekipe za ovaj turnir mogu prijaviti, ne smijemo ne spomenuti i Jakova Hrkaća jednog od najboljih sidruna na prošlogodišnjem izdanju vaterpolo turnira Red Bull Sidrun, Vedrana Deželjina, također nekadašnjeg juniora V.K. Primorja i do nedavno igrača V.K. Opatije. Međunarodni štih turniru dao je svojim nastupom Lan Lakoše inače igrač V.K. Maribor iz Slovenije.
Sve utakmice je besprijekorno odsudio licencirani sudac Duje Čipčić, na čije odluke gotovo da i nije bilo prigovora.

Svi sudionici najavili su svoj ponovni dolazak sljedeće godine, te su naglasili zadovoljstvo organizacijom turnira, te pozitivnom atmosferom koja već godinama vlada na ovom sportskom i prije svega prijateljskom natjecanju.

U ime organizatora ŠRK Dolin, želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali na turniru, momčadima, igračima, kuharima (Zdenko Perčinić, Boris Ermenec i Dražen Karavlah), logistici, te svima koji su pružili pokroviteljstvo: Grad Rab, TZG Raba , POU Rab, Lučka Uprava Rab, sponzorstvo; Imperial d.d. Rab, Natura Rab, Villa Hotel Barbat, Aurani d.o.o., Stolarski obrt Braco, medijsko praćenje: Rapski list, RabDanas.com, Radio Rab, Novi list, te time omogućili da ova lijepa vaterpolo priča na Rabu i dalje traje.

Pripremili: Luka Perčinić i Nenad Debelić

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime