logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Nedjelja, 01 Listopad 2017 21:36

Tradicionalno "UDIČARENJE BARBAT 2017." tegljem u ribolov odvelo 80 natjecatelja

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Tradicionalno "UDIČARENJE BARBAT 2017." tegljem u ribolov odvelo 80 natjecatelja Foto: Ivica Hodak

Na ovogodišnjem tradicionalnom Udičarenju Barbat 2017, čiju organizaciju potpisuju članovi Športsko-ribolovnog kluba „Dolin“, nastupilo je 40 ekipa, ili ukupno 80 natjecatelja, jer su svaku ekipu činila po dva člana u jednoj batani-kaiću. Svaki natjecatelj imao je pravo loviti sa dvije tunje od kojih je svaka mogla imati po tri udice.

 

Defile za "tegljem" i pozdrav Rabu

I ove godine, nakon što je u 7 sati ujutro svim natjecateljima podijeljena ješka - lignjice, startalo se s barbatske Vele rive kod Hotela "Barbat". Formirani „tegalj“ doplovio je s "kaićima" do rapske luke oko 9,30 sati, a sam defile i ribarski pozdrav Rabu izazvao je oduševljene reakcije preostalih turista, ali i samih Rabljana koji su se zatekli uz gradsku rivu.

Nakon toga ekipe su svojim batanama i kaićima krenule u potragu za što boljim poštama unutar lovnog akvatorija koji se protezao od Barbatskog kanala pa sve do ispod poluotoka Frkanj, s njegove vanjske strane.

Lov je po propozicijama potrajao do 14 sati, a vaganje ulova obavljeno je nešto poslije 15 sati. Ulovljeno je oko 52 kg ribe, koja je sudionicima pripremljena i poslužena na zajedničkoj večeri u restoranu Leut u Barbatu.

 

Mirko Štokić najstariji, a Bartol Keko najmlađi natjecatelj s tunjom u rukama

Prije nego li navedemo imena članova ovogodišnje pobjedničke ekipe, spomenut ćemo još par zanimljivosti vezanih uz ovogodišnje Udičarenje. Naime, premda ove godine Pavel Svoboda, jedan od češke braće Svoboda koji neizostavno sudjeluju na svakom barbatskom udičarenju, zbog spriječenosti nije mogao doputovati na Rab, njegovom se bratu Jaromiru Svobodi kao zamjena priključio drugi Čeh, Ludek Papaže, pa je tako i ovogodišnje rapsko udičarenje zadržalo međunarodni karakter. Osim toga treba reći i to da je najstariji natjecatelj sa svojih 75 godina bio Mirko Štokić - Miro, dok je maleni, ali spretni petogodišnji ribar Bartol Keko u paru sa svojim tatom Hrvojem bio definitivno najmlađim sudionikom Udičarenja Barbat 2017.

 

Ante Španjol i Marko Ribarić odnijeli pobjedu - Mariji Magdaleni Matić nagrada za najveći ulov!

No vratimo se mi reztultatima. Sudačka ekipa vagala je i bodovala ulov onako kako pravila nalažu, dakle bodovala se sva ulovljena riba, a jedan gram težine donosio je jedan bod, dok su mekušci bodovani s 200 bodova po komadu.

Vaganje je pokazalo da je s ulovom od 5,198 kg pobjedila ekipa u sastavu Ante Španjol - Marko RibarićDrugo mjesto s ulovom od 3,590 kg pripalo je, kako je već spomenuto najstarijem natjecatelju Mirku Štokiću i njegovom unuku Antoniju, dok je treće mjesto pripalo mješovitom paru; Mariji Magdaleni Matić i Mateju Krešiću, koji su zajedno ulovili 3,302 kg ribe. Uz to, Mariji Magdaleni pripala je nagrada i za ulovljenu najveću ribu. Riječ je lambergi teškoj 194 grama.

U juniorskoj konkurenciji natjecatelja do 16 godina starosti pobjedio je par Frano Debelić - Lovro Bravarić  s ulovom teškim 1,084 kg.

Pročitano 3877 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1