Home Sport MNK Rab – Unatoč izvrsnom drugom poluvremenu Rabljani u Zagrebu ubilježili minimalan poraz (7:6)

MNK Rab – Unatoč izvrsnom drugom poluvremenu Rabljani u Zagrebu ubilježili minimalan poraz (7:6)

0
MNK Rab – Unatoč izvrsnom drugom poluvremenu Rabljani u Zagrebu ubilježili minimalan poraz (7:6)

Foto: Foto: MNK Rab

 

MNK Zagreb 92 je opravdao ulogu favorita, kako smo i najavljivali, te je pobjedio rezultatom 7:6. Sam rezultat i broj postignutih golova govori u prilog tome kako je to bila zanimljiva i prilikama bogata utakmica.

Rab danas oglas

No krenimo redom. Otvaranje utakmice pripalo je domaćinu koji je nakon mlakog i nesigurnog ulaska igrača MNK Rab u utakmicu, poveo u drugoj minuti golom Garibovića. Nedugo zatim, u 7. minuti, Zagreb povećava svoje vodstvo preko Hercigonje za 2:0. Nakon što su Rabljani konsolidirali svoje redove uslijedio je period njihove bolje igre u kojem su naprije preko Belobrajdića u 12. minuti smanjili na 2:1, a potom i izjednačili rezultat u 14. minuti na 2:2 preko raspoloženog Pičuljana. Međutim slavlje gostiju nije dugo trajalo jer je već u 15. minuti Jurenec zabio za vodstvo domaćina od 3:2.

 

Prijelomne 2 minute prije odmora

 

Uslijedilo je razdoblje dobrih prilika s obje strane gdje su gosti pokazali svu raskoš nerealiziranih prilika za zgoditak. I kada se mislilo da će se s tim rezultatom otići na odmor, domaćini, nakon neshvatljivog opuštanja gostujućih igrača, postižu još tri zgoditka i to u posljednje dvije minute. Prvo je u 19. minuti Nikić zabio za 4:2 da bi u posljednjih 50 sekundi prvog poluvremena utakmice, Ramljak i Gorše zabili za 5:2 odnosno 6:2. Gotovo je nevjerovatno kako je u samo 50 sekundi obrana gostujuće ekipe svojim greškama poklonila dva gola domaćinu, a koja su, pokazati će se kasnije, bila odlučujuća u pogledu pobjednika ove utakmice.

 

Ekipa za druga poluvremena

Gotovo svi u dvorani (za naglasiti je da je na tribinama bilo više navijača Raba nego Zagreba), su tada bili uvjereni kako je osigurana pobjeda domaćina i da će u drugom poluvremenu razlika još biti povećana. Gotovo svi, osim gostujućih igrača koji su u drugom poluvremenu izašli na parket kao u potpunosti druga momčad. Podsjetimo, MNK Rab slobodno možemo nazvati „ekipa za druga poluvremena“, a to potvrđuje niz odigranih utakmica, a pogotovo još uvijek svježa pobjeda u prošlom kolu nad Novim Marofom od 7:3, nakon što su gubili 0:3 na poluvremenu, a sjetit će se gledatelji i utakmice sa MNK Jesenje prije 3 kola kada su Rabljani također gubili 0:3 na poluvremenu i na kraju odnijeli bod odigravši 4:4. 

Iako su u drugom poluvremenu potvrdili epitet ekipe za drugo poluvrijeme, to im nije bilo dostatno za pobjedu. Naime, čvršći, brži i organiziraniji, predvođeni najboljim pojedincem utakmice, Ivanom Pičuljanom, MNK Rab otvara drugo poluvrijeme s dva pogotka. Oba pogotka postiže Pičuljan i to najprije u 23. a potom i u 24. minuti utakmice te smanjuje rezultat na 6:4. Mreže su mirovale do 37 minute a u tom periodu je gotovo nemoguće izdvojiti sve prilike koji gostujući igrači (Pećarina, Beg, Šanić, Belobrajdić), nisu realizirali. Posljedica otvaranja i ofenzivnije igre gostujuće ekipe je bilo primanje zgoditka za 7:4 kojega u 37 minuti postiže Jurenec. Međutim, ni tada se gosti ne predaju pa preko peterostrukog strijelca Pičuljana u 38. i 40. minuti postižu dva zgoditka te smanjuju za konačni rezultat utakmice 7:6.

 

Nedostajalo je vremena za više

Za nešto više nije bilo vremena, ali kako su stvari stajale na terenu da je kojim slučajem bilo još 2-3 minute do kraja utakmice, gosti bi gotovo sigurno izjednačili ili ponijeli sva tri boda kući.
Ovako su bodovi ostali u Zagrebu a na „ekipi za drugo poluvrijeme“ je da za osvajanje novih bodova u buduće motore zagriju ranije i poboljšaju svoju realizaciju.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime