Home Sport Srčanost brdskih biciklista nadjačala rapsku kišu

Srčanost brdskih biciklista nadjačala rapsku kišu

0
Srčanost brdskih biciklista nadjačala rapsku kišu

Foto: Izvor: Prorsus komunikacije

{gallery}MTB Rab 2018{/gallery}


Iako već drugu godinu za redom vrijeme nije naklonjeno rapskoj etapi utrke Mitas 4 Islands, ove se godine uspješno održala. Većina natjecatelja do cilja je stigla mokra od glave do pete.

Rab danas oglas

„Budući da je prošle godine etapa na Rabu otkazana zbog jakog vjetra, drago nam je da su ove godine biciklisti odlučili prkositi kiši. Svu su srčanost pokazali vozeći se zahtjevnim stazama koje dijelom proze i kroz atraktivno područje Geoparka Rab. Unatoč kiši koja je smanjila broj onih koji su pratili utrku, dio je stanovnika i gostiju grada promatrao fantastične scene biciklista kako svladavaju strme staze Raba“, kazao je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar koja uz Turističku zajednicu Grada Raba daje punu potporu jednoj od najvećih svjetskih utrka u brdskom biciklizmu.

 

 

Na cilj u Loparu prvi je u muškoj kategoriji stigao tim Češka sporitelna – Accolade 2 (2:39:12) koju čine Čeh Jan Stož i Slovak Tomaš Višnovsky, a jučerašnji je pobjednik Kross Racing Team završio na petom mjestu.

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji zadržale su Swissgirls, a u kategoriji Masters tim Husqvarna MTB. Rapska dionica utrke bila je duga 65 kilometara.

„Kišovito vrijeme i od natjecatelja i od organizacijskog tima traži nadljudske napore. Sretni smo što je i druga etapa utrke Mitas 4 Islands uspješno završena. Sportaši i rekreativci, zaljubljenici u brdski biciklizam, poznati su po snažnoj volji, ali oni koji su u Loparu stigli u ciljnu arenu, pokazali su onu najsnažniju. Većina je bila mokra i u potpunosti prekrivena blatom“, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4.

 

 

Kako bi sve besprijekorno funkcioniralo, utrku prati velika logistika – od pranja bicikala do njihova servisa. Kvarnerski su otoci izabrani za ovu utrku jer i sami brdskim biciklistima uz odgovarajuće staze pružaju odličnu infrastrukturu. Primjerice, hoteli lanca Valamar Riviera prilagođeni su potrebama gostiju s biciklima.

 

 

Utrka iz Lopara krenula je s trajekta Jadrolinije, a sličan će start biti i sutra (u petak) u luci Merag na Cresu. Iz te će luke utrka krenuti u 10.30 sati.

 

Velika navijačka potpora natjecatelje očekuje u subotu u središtu Malog Lošinja. Tamo utrka počinje u 11 sati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime