Home Sport MNK Rab u polufinalnom ogledu izgubio od prvoligaša MNK Jesenje rezultatom 2:6

MNK Rab u polufinalnom ogledu izgubio od prvoligaša MNK Jesenje rezultatom 2:6

0
MNK Rab u polufinalnom ogledu izgubio od prvoligaša MNK Jesenje rezultatom 2:6

Foto: RabDanas

 

Utakmicu su bolje otvorili gosti te su u 3. minuti poveli preko Kovačeca, da bi isti igrač samo minutu kasnije povećao rezultat na 0:2. Nakon toga domaćini preuzimaju inicijativu, te agresivnijom obranom i jačim tempom preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Takva igra rezultirala je smanjenjem vodstva u 9. minuti kada Pećarina postiže pogodak za 1:2. Domaćini stvaraju prigode, ali uz lošu realizaciju nedostajalo je i malo sreće. Najprije je Belobrajdić, nakon odličnog proboja po boku, oštro pucao prema gostujućim vratima a nakon što je lopta prošla nemoćnog gostujućeg vratara, odsjela je na unutarnji rub stative te se prošetala po gol liniji. Nakon toga, domaći igrači Buza-Vidas i Šanić iz kontre izbijaju sami pred vratara Malogorskog, ali Buza-Vidas ne postiže pogodak iz neposredne blizine već pogađa stativu. Mnogobrojni gledatelji u nevjerici su gledali promašaj koji možemo svrstati u kategoriju „vjerovali ili ne“.

Rab danas oglas

Niti nakon toga domaćin nije posustao već je nastavio u istom ritmu. Posebno raspoložen kod domaćina bio je Belobrajdić koji je svojom brzinom stvarao probleme u polovici gostiju. Nakon takvog jednog prodora, gostujući igrači zaustavljaju ga prekršajem na rubu šesterca, a kojega drugi sudac, uz žestoke prosvjede domaćih igrača i publike, karakterizira kao slobodni udarac izvan šest metara, a ne kao penal. Svi koji su tada bili u dvorani, uključujući i delegata utakmice, vidjeli su prekršaj unutar šest metara, ali sučeva je bila zadnja. Do kraja poluvremena, usprkos odličnim prigodama, domaćini ipak nisu uspjeli izjednačiti.

 

Nakon furioznog prvog poluvremena, u nastavku domaćini ipak gube ritam te u 23. minuti Majcenić postiže pogodak za 1:3. Samo minutu kasnije Cvilko postiže pogodak za 1:4 i riješava pitanje pobjednika. Domaćin nakon toga pokušava dignuti ritam i vratiti se u utakmicu, ali realizacija i dalje predstavlja najveći problem. Najbolji pojedinac utakmice, gostujući igrač Kovačec, u 29. minuti postiže svoj treći pogodak na utakmici te povisuje na 1:5. Domaćin se ni tada ne predaje, te u 31. minuti Šanić smanjuje na 2:5. Iako su gosti u 30. minuti ušli u bonus, do kraja utakmice nisu napravili prekršaj koji bi dao domaćinu priliku da eventualno iz slobodnog udarca sa 10 metara smanji rezultatski zaostatak.

Na samom kraju utakmice, Kovačec je svoju odličnu večer zaključio svojim četvrtim pogotkom te postavio konačnih 2:6.

 

Domaćinu ostaje žal za propuštenim prilikama u prvom poluvremenu, ali nasuprot sebe su ipak imali iskusniju prvoligašku ekipu. Ovom utakmicom za MNK Rab završila su događanja 2. HMNL na domaćem parketu.

 

MNK Rab je jučer trebao otputovati u Bjelovar na odgođenu utakmicu 7. Kola 2. HMNL ali i ovaj put su ih u tome spriječile vremenske neprilike. Podsjetimo, MNK Rab je prošlu subotu krenuo na put za Bjelovar, ali su na pola puta zapeli u snijegu i bili primorani vratiti se kući. Jučer gotovo isti scenarij. Putovanje je ovoga puta spriječila olujna bura i snijeg, tako da će Rabljani na put ka Bjelovaru slijedeće godine. Tko zna, možda bude treća sreća (dakako, i u rezultatskom smislu).

 

Nova futsal uzbuđenja očekuju nas početkom veljače 2019. godine kada starta drugi dio sezone 2. HMNL.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime