Home Sport Unatoč porazu 5:7 (3:3) od prošlogodišnjih prvaka, MNK Rab ostavio izvrstan dojam!

Unatoč porazu 5:7 (3:3) od prošlogodišnjih prvaka, MNK Rab ostavio izvrstan dojam!

0
Unatoč porazu 5:7 (3:3) od prošlogodišnjih prvaka, MNK Rab ostavio izvrstan dojam!

Foto: RabDanas

 {gallery}MNK Rab pula{/gallery}

 

Izvrsno prvo poluvrijeme Rabljana

Rab danas oglas

Iako su gosti iz Pule bili u ulozi favorita sami početak utakmice nije izgledao tako. Domaćin je izašao u sastavu koji je prošlo kolo u Otočcu izborio bod te se postavio čvrsto u obrani i nametnuo se visokim ritmom. Nagrada za takav način igre dolazi već u 3. minuti kada nakon uigrane akcije iz kornera Ivče jakim i preciznim udarcem postiže pogodak za vodstvo 1:0. Međutim veselje domaćina nije dugo trajalo. Nakon jednog lošeg iznošenja lopte iz zadnje linije gosti, koriste pogrešku domaće obrane te Lolić postiže pogodak za 1:1. Gosti ohrabreni brzim izjednačenjem krenuli su s novim pritiskom koji je urodio plodom u 9. minuti kada Imširović postiže pogodak za 1:2. Međutim domaćin se nije predavao i u slijedećih 5 minuta u potpunosti preokreće rezultat najprije preko Subašića za 2:2, a potom i preko Pičuljana za 3:2. Slijedi razdoblje igre u kojem domaćin igra poletno i kroz uigrane kontranapade vrlo lako dolazi do prigoda za pogodak. Jedna takva prilika ukazala se i domaćem igraču Pećarini koji je izbio sam pred vratara gostiiju Glavonjića, ali na žalost domaće publike, bio je neprecizan.

 

Zadnja četvrtina prvog poluvremena utakmice pripala je gostima koji su preuzeli inicijativu a kod domaćina je bio vidljiv pad snage i agresivnosti u igri koja ih je krasila do tada. Kada se već mislilo da će se na poluvrijeme otići sa prednosti domaćina, 2 minute prije kraja domaći igrači po drugi puta lako i naivno rade pogrešku te praktički sami u šansu guraju najboljeg strijelca lige Lolića koji postiže pogodak za konačnih 3:3.

 

Drugo poluvrijeme gosti kreću agresivnije i aktivnije, ali domaćin se dobro brani i u prvoj četvrtini drugog poluvremena stvara tri stopostotne šanse koje ne realizira. I kako to inače biva, gosti nakon praktički prvog udarca u okvir vrata u drugom poluvremenu postižu pogodak za 3:4 kada je precizan Đapić. U drugom poluvremenu evidentan je pad u snazi domaćih igrača, ali usprkos tome, Subašić nakon solo prodora u 31. minuti postiže pogodak za novo poravnanje rezultata.

 

Slavlje domaćina kratko je trajalo jer je već minutu kasnije Hoxha zabio za novo vodstvo gostiju. Domaćin je, kako zbog pada u snazi tako i zbog bolje igre gostiju, ušao u period loše igre te je u 34. minuti Barišić zabio za 4:6, a dvije minute kasnije Lolić je okrunio svoju dobru igru trećim pogotkom na utakmici za 4:7. Do kraja domaćin je samo ublažio poraz preko Ivča u 38. min, pa je susret završio konačnim rezultatom 5:7.

 

Mala pauza zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Ovom pobjedom  je MNK Futsal Pula zadržao prvo mjesto na ljestvici te s uspjehom nastavlja obranu prošlogodišnjeg osvajača lige. MNK Rab slijedi gostovanje u Krapini gdje kod MNK Jesenje traži prvu gostujuću pobjedu. Utakmica bi se trebala igrati kroz 10-tak dana budući da se kroz cijeli slijedeći tjedan igraju kvalifikacijske utakmice futsal reprezentacije Hrvatske.

Naime, hrvatska futsal reprezentacija predvođena izbornikom Matom Stankovićem u Dubrovniku od 23. do 27. listopada 2019. godine, igra utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine. Tom prilikom svoj prolaz na svjetsku smotru pokušati će izboriti u nadmetanju sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine, Švedske i Rusije.

 

Rab će navijati za našu reprezentaciju i svakako za našeg prijatelja izbornika Matu Stankovića a neki od Rabljana i putuju na kvalifikacije kako bi dali podršku našim reprezentativcima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime