Home Sport MNK RAB preokretom protiv PETRINJČICE do nova tri boda – 6:3 (1:3)

MNK RAB preokretom protiv PETRINJČICE do nova tri boda – 6:3 (1:3)

0
MNK RAB preokretom protiv PETRINJČICE do nova tri boda – 6:3 (1:3)

Foto: RabDanas

 

Nakon poraza u Sisku domaćinu je pobjeda bila imperativ da vrati samopouzdanje te se održi u sredini ligaške ljestvice. Možda je to i razlog što su u utakmicu ušli nervozno i s puno tehničkih pogrešaka. Domaćin je na klupi imao i dva nova igrača. Naime, seniorima su se priljučila dva igrača kadetske ekipe Kurelić i Mlacović koji otvaraju vrata pomlađivanju seniorske ekipe. Pored navedena dva debitanta ekipi su se priključila još tri mlada igrača iz kadetske ekipe koji ovaj puta nisu bili u sastavu.

Rab danas oglas

 

Hladan tuš u prvoj minuti

Prvo poluvrijeme krenulo je na najgori mogući način za domaćine koji su već u 20-toj sekundi doživjeli hladan tuš kada je gostujući igrač Baron zabio za 0:1. Utakmica praktički nije niti počela, a domaćin je već bio u rezultatskom zaostatku. Obje ekipe ušle su rano u bonus, a prvu priliku sa 10 metara imao je MNK Rab u 10. minuti. Domaći igrač Beg dobro je pucao, ali lopta pogađa stativu, a rezultat ostaje nepromjenjen. Mreže su mirovale do, za domaćina sretne, 13. minute, kada je Buza-Vidas na drugoj stativi dočekao loptu te izjednačio rezultat na 1:1.

 

Niti nakon izjednačenja domaćini nisu uspostavili kontrolu u igri te su uz česte pogreške i loše pokrivanje igrača gostima ostavljali previše prostora u obrani. U 16. minuti gosti su nakon prekršaja dobili priliku iz izravnog udarca sa 10 metara, ali odlični Antekolović brani udarac. Na životu je domaćina održavao vratar Antekolović koji je najzaslužniji da je rezultat ostao nepromijenjen. Međutim niti on nije mogao spriječiti gostujućeg igrača Vujnovića da 4 minute prije kraja prvog poluvremena dovede goste u novo vodstvo 1:2. Samo dvije minute poslije gosti preko Matkovića povisuju prednost na 1:3, te zaključuju svoju odličnu igru u prvom poluvremenu.

 

Potpuni preokret uz dodatni impuls brojnih navijača

Igra domaćina bila je takva da se teško mogao očekivati preokret rezultata u nastavku. Ipak, u drugo poluvrijeme domaćini ulaze organiziranije i agresivnije, te nakon dvije minute, već puno puta viđenom akcijom iz kornera, preko Ivča postižu pogodak za 2:3. Uslijedio je period igre u kojem je domaćin bio konkretniji i stvarao više prilika, ali mrežu je sačuvao odlični gostujući vratar   brojn stativa i vratnica koje su pogađali domaći igrači.

 

U 29. minuti domaćin se u potpunosti vraća u utakmicu kada Beg postiže pogodak za 3:3. Mnogobrojna publika tada daje dodatni impuls te glasnim navijanjem postaje 6. igrač. U takvoj atmosferi domaćin je zaigrao presing na polovici gostiju te u zadnjoj četvrtini utakmice postiže tri pogotka. Najprije u 34. minuti Buza-Vidas postiže svoj drugi pogodak na utakmici za potpuni preokret domaćina, a potom u 36. minuti i Ivče svojim drugim pogotkom povećava vodstvo na 5:3. Nevjerojatno drugo poluvrijeme domaćina zaključuje Vučetić svojim pogotkom u posljednjoj minuti utakmice te postavlja konačni rezultat 6:3.

 

A sada Bjelovar!

Domaćin je nakon lošeg prvog poluvremena u kojem je gubio rezultatom 1:3, odigrao odlično drugo poluvrijeme u kojem je postigao 5 golova te bez primljenog gola osvojio nova tri boda. Mnogobrojna publika imala je priliku vidjeti jednu zanimljivu i rezultatski neizvjesnu utakmicu koja je ipak na kraju pripala domaćinima te im dala dodatan motiv za daljnje natjecanje. Slijedeće kolo MNK Rab ide na teško gostovanje u Bjelovar gdje će u nedjelju 24.11.2019. godine, protiv istoimenog domaćina pokušati doći do nova tri boda. Bjelovar je ekipa koja je u posljednja dva kola ostvarila dvije pobjede na gostovanjima u Sisku i Petrinji. Na domaćem terenu ove sezone još nisu izgubili utakmicu i Rabljane zasigurno čeka veliki izazov.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime