Home Sport Rabljani s nova tri boda zaključili jesenski dio prvenstva – MNK RAB – MNK ZAGREB 92 3:2 (2:1)

Rabljani s nova tri boda zaključili jesenski dio prvenstva – MNK RAB – MNK ZAGREB 92 3:2 (2:1)

0
Rabljani s nova tri boda zaključili jesenski dio prvenstva – MNK RAB – MNK ZAGREB 92 3:2 (2:1)

Foto: RabDanas

 

Domaćini su ušli u utakmicu agresivno, dinamično i koncentrirano i na samom početku se vidilo da će Zagrebaši teško doći do bodova. Brzom loptom i lijepim kombinacijama domaćin je preuzeo konce utakmice odmah na početku te stvorio niz dobrih prilika. Takvu jednu u 8. minuti iskoristio je domaći igrač Vučetić koji se nakon asistencije Ključarića efektno riješava svojeg čuvara te postiže pogodak pored nemoćnog vratara gostiju.

Rab danas oglas

Međutim, agresivnija igra domaćina rezultirala je većim brojem prekršaja, te su već u 7. minuti utakmice došli na 4 prekršaja pa im je prijetila opasnost ulaska u bonus. To je ipak domaće igrače natjeralo da smanje tempo i zaigraju malo opreznije. Gosti su to iskoristili u 10. minuti utakmice kada Lihić, nakon što mu je, inače odlično raspoloženi vratar domaćina Petrović u dva navrata obranio udarce iz blizine, a mlaka obrana domaćina nije reagirala na vrijeme, u trećem pokušaju ipak uspiio ugurati loptu u gol i izjednačiti rezultat na 1:1.

Dvije minute poslije Rabljani čine još jedan prekršaj i ulaze u bonus što je dodatno opteretilo domaćina i natjeralo ih na oprezniju igru. Ipak u tom dijelu utakmice domaćini stvaraju nekoliko izglednih prilika, ali ne postižu pogodak. Najizgledniju priliku imao je domaći igrač Dedić koji je nakon jedne kontre izbio sam pred gostujućeg vratara, ali je njegov šut završio iznad vratnice.

 

Vučetić za novo vodstvo

U 18. minuti prvog poluvremena, najbolji igrač utakmice Vučetić, dovodi domaćine u vodstvo svojim drugim golom na utakmici. I ovoga puta kao asistent se iskazao Ključarić.

Domaćin do kraja ipak nije izdražao bez prekršaja, te su u zadnjoj minuti prvog poluvremena, nakon jednog prekršaja, gosti dobili priliku zabiti pogodak iz udarca sa 10 metara. Izvođač je bio gostujući igrač Aralica, ali njegov udarac brani odlični Petrović. Time je završeno uzbudljivo i zanimljivo prvo poluvrijeme.

 

Asistencijski hat-trick Ključarića

U drugom poluvremenu domaćin nastavlja sa svojom dobrom igrom, te stvara dobre prilike. Jednu takvu iskoristio je Beg u 30. minuti kada zabija za 3:1. Veliki posao napravio je povratnik u redove MNK Raba Ključarić koji je nakon probijanja po boku, odigrao povratnu loptu za Bega, a ovaj postigao gol za povećanje vodstva. Ovim potezom Ključarić je postigao svoj hat-trick u asistencijama, te pokazao kako će u nastavku natjecanja biti veliko pojačanje za Rabljane.

 

Do kraja utakmice gosti su još uspjeli smanjiti zaostatak na 3:2 preko Žuvele u 35. minuti. Gol gostiju unio je nervozu među igrače domaćina, ali se rezultat do kraja ipak nije mjenjao.

 

MNK Jesenje jesenski prvak – Rabljani šesti na tablici

Ovom pobjedom MNK Rab je jesenski dio prvenstva završio na 6. mjestu prvenstvene ljestvice. MNK Jesenje je jesenski prvak a uz njih će, po za sada prikazanom, za osvajanje prvenstva borit ekipe MNK Novi Marof, MNK Futsla Pula i MNK Bjelovar koji dijele drugo mjesto na ljestvici sa istim brojem osvojenih bodova, ali samo bod zostatka za liderom Jesenjem. Možemo reći da je MNK Rab, s obzirom na sve probleme s kojima se suočio uoči samog početka natjecanja, uspješno odradio jesenski dio prvenstva te se nadamo da će u proljetni dio ući još spremniji i uigraniji te da će pružiti još puno veselja svojim navijačima koji su ih vjerno i u velikom broju pratili na utakmicama.

Nova uzbuđenja u 2. HMNL Zapad očekuju nas u veljači 2020. godine kada počinje proljetni dio sezone.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime