Home Sport Novom pobjedom MNK Rab skočio na 5. mjesto prvenstvene ljestvice / MNK Rab – MNK Siscia 6:3 (3:1)

Novom pobjedom MNK Rab skočio na 5. mjesto prvenstvene ljestvice / MNK Rab – MNK Siscia 6:3 (3:1)

0
Novom pobjedom MNK Rab skočio na 5. mjesto prvenstvene ljestvice / MNK Rab – MNK Siscia 6:3 (3:1)

Foto: RabDanas

 

Rabljani su zasluženo osvojili sva tri boda jer su tijekom čitave utakmice bili dominantni i opasniji. Od samog početka utakmice domaćini su krenuli s presing igrom te su se redale brojne prilike pred gostujućim vratima. Domaći napadači bili su neprecizni ili bolje rečeno nisu imali rješenje za odličnog gostujućeg vratara Davida Mrkobrada. No i on nije imao rješenje kada je u 9. minuti domaći igrač Ivić, kirurški preciznim udarcem izvana, pogodio uz samu vratnicu za vodstvo domaćina 1:0. Rabljani su nastavili u istom ritmu, te su do kraja poluvremena u razmacima od po 5 minuta postigli još dva pogotka. Najprije je Vučetić u 14. minuti zabio za 2:0, a u 19. minuti Ključarić povisuje na 3:0. Doduše, zabili su domaćini još jedan pogodak, ali ovaj put u vlastitu mrežu. Naime, u želji da spriječe proigravanje gostujućeg igrača Ivče je skrenuo loptu u vlastitu mrežu, te postigao autogol i postavio rezultat prvog dijela 3:1.

Rab danas oglas

 

Dominacija Rabljana i u drugom poluvremenu

U drugom dijelu vidjeli smo gotovo identičan scenarij. Domaćini su nastavili s dobrom igrom koju su okrunili već nakon dvije minute nastavka kada je Vučetić ponovo bio precizan te je povisio prednost na 4:1. Nakon toga domaćini su se ipak malo opustili te slijedećih 7-8 minuta donekle smanjuju tempo i pritisak na zadnju liniju protivnika. To gosti koriste te u 25. minuti nakon kontre i lošeg povratka domaćih igrača u obranu, gostujući igrač Gudec smanjuje prednost na 4:2. Rabljani ipak nisu dopustili da se utakmica vrati u neizvjesnost te Vučetićevim trećim zgoditkom, koji je bio najbolji pojedinac i strijelac utakmice, u 30. minuti povisuju prednost na 5:2.

 

Ivče prvi, a Vučetić treći strijelac lige

Vučetić je pokazao kako se radom i trudom može puno postići, te je postao standardni član početne petorke i na utakmicama svojom energijom i žarom često podiže ekipu i daje dodatni impuls igri Rabljana. Sa svoja nova tri pogotka (ukupno 11) približio se samom vrhu najboljih strijelaca lige. S vrha najboljih strijelaca lige trenutno ga gleda njegov suigrač Ivče (16 golova) koji je upravo taj svoj šesnaesti pogodak postigao u 36. minuti utakmice te povisio rezultat na 6:2. I time riješio pitanje pobjednika. Lijepo je vidjeti listu najboljih strijelaca lige na kojoj se nalazi ime našeg kapetana. Gosti su do kraja uspjeli samo ublažiti poraz i to minutu prije kraja utakmice kada je precizan Miočinović koji postavlja konačni rezultat 6:3.

 

Slijedi gostovanje u Petrinji

Ovom pobjedom MNK Rab je skočio na 5. mjesto prvenstvene ljestvice, odmah iza četvorke (Jesenje, Pula, Bjelovar i Novi Marof) koja je u utrci za prvo mjesto. Da bi se Rabljani održali na 5. mjestu morat če doći neporaženi sa sljedećeg gostovanja iz Petrinje gdje ih dočekuje MNK Petrinjčica. Rabljani su u jesenskom dijelu sezone pobjedili Petrinjce na svojem parketu, međutim bit će teško to ponoviti s obzirom na činjenicu da se Petrinjčica u jesenskom dijelu pojačala s nekoliko odličnih prvoligaških igrača. No, ukoliko Rabljani budu kompletni i uz malo sportske sreće mogu se nadati povoljnom rezultatu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime