Home Sport Krema svjetskog brdskog biciklizma prošla rapskom etapom 4 Islands MTB utrke

Krema svjetskog brdskog biciklizma prošla rapskom etapom 4 Islands MTB utrke

0
Krema svjetskog brdskog biciklizma prošla rapskom etapom 4 Islands MTB utrke

Foto: Foto: Petar Lupić - Dražen Kasprek - Hrvoje Hodak

Nakon fantastičnog starta s trajekta, uslijedila je kružna tura preko velikog dijela ovog prekrasnog otoka, brdskim stazama Lopara, Supetarske Drage i Mundanija, kroz šumu i hlad Kalifronta, pa sve do povratka Premužićevom stazom do ciljne ravnine na jedinstvenoj Rajskoj plaži. (Igor Rulj, direktor utrke)

 

Rab danas oglas

Premda je ovogodišnje izdanje 4 Islands-a ograničeno na strogo profesionalni segment, uz minimalne kontakte sudionika s bilo kime tko nije dio 4 Islands MTB Stage Race „Balona“, nije manjkalo sportske napetosti i uzbuđenja, a o kakvoj je koncentraciji kvalitete riječ dovoljno govori podatak da su se na startnoj listi našli olimpijski prvak iz Londona Čeh Jaroslav Kulhavy, svjetski, europski i državni prvak u MTB maratonu Austrijanac Alban Lakata, Švicarka Ariane Lüthi brončana sa Svjetskog prvenstva u MTB maratonu, Nijemac Karl Platt, višestruki pobjednik etapnih utrka Transalp i Cape Epic, i brojna druga velika imena međunarodne brdske biciklističke scene koja dolaze iz različitih zemalja.

 

Foto: Dražen Kasprek 

 

Sportske manifestacije poput „4 Islands MTB Stage Race” izvrsna su prigoda za promociju sadržaja koje imamo u destinaciji i najbolja pozivnica za provođenje aktivnog odmora na otoku Rabu (Marin Mušćo, direktor TZO Lopar)

Pobjedu na 2. „rapskoj“ etapi 4 Islands MTB utrke u muškoj konkurenciji odnijela je portugalsko – nizozemska kombincija: Jose Dias i Hans Becking iz Buff Scott MTB team-a

  

Potporu organizatorima i ove godine dale su obje turističke zajednice na otoku, TZO Lopar i TZG Raba, a u odrađivanje logističkih poslova na izuzetno atraktivnoj rapskoj etapi aktivno se uključio i Biciklistički klub MAG Rab. Naime, desetak članova i članica kluba od nedjelje 18. 04. 2021. marljivo je radilo na poslovima postavljanja, odnosno označavanja staze duge ukupno 65 km, sa 1120 m visinske razlike.

 

Foto: Petar Lupić

 

Evo što su nam o rapskoj etapi 4 Islands MTB utrke rekli direktor utrke Igor Rulj i direktor TZO Lopar Marin Mušćo:

– „Napokon smo imali sunce u Loparu, iz turističke zajednice su nam osigurali savršene uvjete pa čak i one vremenske (smijeh), pa je uz već tradicionalno sjajno domaćinstvo i pridržavanje epidemioloških mjera sve proteklo u savršenom redu. Nakon fantastičnog starta s trajekta, uslijedila je kružna tura preko velikog dijela ovog prekrasnog otoka, brdskim stazama Lopara, Supetarske Drage i Mundanija kroz šumu i hlad Kalifronta, pa sve do povratka Premužićevom stazom do ciljne ravnine na jedinstvenoj Rajskoj plaži. Imamo vrhunska imena kad je u pitanju natjecateljski dio, ali ni onaj poslovni dio utrke nije zanemariv. Doista ljudi koji sudjeluju u natjecanju otkrivaju Hrvatsku, oduševljeni su organizacijom, prirodom, stazama, morem, brodovima i vjerujemo da će pronijeti glas o Hrvatskoj kao sigurnoj zemlji uoči turističke sezone i da ćemo putem medija i društvenih mreža odaslat sliku o tome koliko se toga da napraviti kroz outdoor sport“, kazao nam je Igor Rulj direktor utrke 4 Islands.

 

 Foto: Petar Lupić

 

– „Zaista smo ponosni što smo i ove godine mogli biti domaćini jedne od najjačih MTB utrka na svijetu, kojoj od samog početka dajemo potpunu podršku. Ove godine je zbog pandemije nešto manji broj sudionika, ali je zato startna lista po imenima jača nego ikada. Zadnjih smo godina puno radili na brendiranju Lopara i otoka Raba kao outdoor destinacije. Izrada Operativnog plana razvoja cikloturizma, biciklističko trasiranje otoka Raba sa preko 300 km bike staza, Rab Archaeological Traces, Geopark Rab, samo su neki od projekata kojima se bavimo u posljednje vrijeme, a sportske manifestacije poput „4 Islands MTB Stage Race” samo su izvrsna prigoda za promociju sadržaja koje imamo u destinaciji i najbolja pozivnica za provođenje aktivnog odmora na otoku Rabu“, poručio je Marin Mušćo direktor TZO Lopar, s nadom da će već iduće izdanje ove svjetski poznate utrke proteći jednom opuštenijem izdanju, rasterećenom od pandemijskih mjera i strahova.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime