Home Sport U prijateljskom ambijentu 24. Kupa Runovića Rabljani osvojili 14 kajakaških odličja

U prijateljskom ambijentu 24. Kupa Runovića Rabljani osvojili 14 kajakaških odličja

0
U prijateljskom ambijentu 24. Kupa Runovića Rabljani osvojili 14 kajakaških odličja

Foto: RabDanas

 

Suradnja i međusobno uvažavanje dvaju velikih trenera, našeg Ljubomira Pičuljana i Ante Lešine iz Runovića jednostavno se prenijela na generacije koje su dolazile. Za sve one koji možda ne znaju, Runovići su malo mjesto pored Imotskog, a poprilično hladna i uskog toka, rijeka Vrljika nije nimalo privlačna natjecateljska staza. Našim kajakašima je eto posebno draga, dragi su nam i svi sportaši koji se zovu Ante, a vjerujte nam u Runovićima ih ne nedostaje.

Rab danas oglas

Gostoljubivost naših domaćina najbolje bi dočarao stol pun kolača, roštilj na kojem se od jutra redaju različiti komadi mesa i mještani, svatko sa svojim zaduženjem

 

Uglavnom, Kajak klub „Rab 83” s ukupno 15 natjecatelja predvođen trenericom Manuelom Halović i predsjednicom kluba Marinom Grgurić bio je sudionik 24. Kupa Runovića održanog u subotu 26. lipnja. Snage je odmjeravalo 7 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine na stazama dugačkim 200 i 500 metara u kategorijama od škole kajaka do mlađih juniora.

 

Ekipno 2. mjesto i ukupno 14 osvojenih odličja rezultati su s kojima se vrijedi pohvaliti.

 

Naši natjecatelji u kategoriji škole kajaka zvučna su imena već na samoj startnoj listi, pa tako u MK-1 na 200 metara za djevojčice Jana Španjol osvaja prvo mjesto, Gea Matušan drugo, te u kategoriji dječaka Mateo Karnaš prvo mjesto. Jana i Gea svoj rezultat ponavljaju i u dvosjedu pa se pozicioniraju na prvo mjesto, a Mateo ovaj put s Dominikom Milinovićem osvaja fantastično drugo mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja na stazi dugačkoj 500 metra u MK- 1 Leona Pičuljan osvaja prvo mjesto, a odmah za njom njena partnerica iz dvosjeda Ena Lupić utrku završava na drugom mjestu. U utrci mini kajaka dvosjeda brončanu medalju nam donose Lucija Halović i Franka Žic dok su dječaci Filip Krstinić i Mateo Karnaš izborili drugo mjesto.

Slijedi nam kategorija kadeta i kadetkinja gdje naša tri dvosjeda osvajaju i tri medalje, Leona Pičuljan i Ena Lupić drugo mjesto, a u istoj utrci njihove kolegice Sunčana Matušan i Tea Karnaš fantastično treće mjesto. U kategoriji dječaka Filip Krstinić i David Stojnšek kroz cilj prolaze drugi i osvajaju srebrnu medalju.

Mlađi juniori i juniorke također su pokazali svoju spremnost i sportski duh pa Lovre Bošnjak i Lovro Deželjin u kajaku dvosjedu na 500 metara osvajaju 3 mjesto, a Sunčana Matušan i Tea Karnaš drugo mjesto.

 

Odveslano je ukupno 38 utrki, finalne utrke trebalo je izboriti,a kako smo već rekli nepregledna staza kao ni visoke temperature nisu nam išli u prilog. Stoga ovi rezultati više su nego zadovoljavajući.

 

Nakon kratkog predaha očekuje nas 4. utrka Hrvatske kajakaške lige koja će se održati u Slavonskim brodu na Savi, 10. srpnja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime