Home Sport I na Savi u Slavonskom Brodu kajakašice i kajakaši KK “Rab ’83” mnogima pomrsili račune

I na Savi u Slavonskom Brodu kajakašice i kajakaši KK “Rab ’83” mnogima pomrsili račune

0
I na Savi u Slavonskom Brodu kajakašice i kajakaši KK “Rab ’83” mnogima pomrsili račune

Foto: RabDanas

 

Izgleda da su Rabljani osvojivši ukupno dvanaest medalja, mnogim trenerima pomrsili račune.

Rab danas oglas

 

No krenimo redom, u kategoriji škole kajaka Mateo Karnaš po četvrti put osvaja 1. mjesto i zlatnu medalju, a posebno iznenađenje ove utrke je Petar Žic koji je po prvi put izborio finale i doveslao do fantastičnog petog mjesta. Dječaci (Mateo i Petar) su u dvosjedu obranili svoje čvrsto prvo mjesto.

 

Njihove kolegice također su potvrdile svoje naslove, pa Gea Matušan osvaja prvo mjesto a Jana Španjol drugo u kategoriji škole kajaka za djevojčice. I u dvosjedu (Jana i Gea) naravno osvajaju zlatnu medalju .

 

Mlađi kadet Filip Krstinić osvaja treće mjesto u jednosjedu, dok u dvosjedu s Davidom Stojnšekom brani srebrnu medalju i drugo mjesto.

 

Mlađe kadetkinje Leona Pičuljan i Ena Lupić nisu ni najmanju sitnicu prepustile slučaju pa u jednosjedima osvajaju Leona prvo, a Ena drugo mjesto, a u dvosjedu naravno uvjerljivo prvo mjesto.

 

Kadetkinje Sunčana Matušan i Dorotea Faflja osvojile su osmo i deveto mjesto u jednosjedima, dok su se Tea Karnaš i Dorotea Faflja u dvosjedu plasirale na peto mjesto.

 

U revijalnom dijelu utrke veslale su mix posade s čime se isto nismo dali smesti pa u kategoriji mlađih kadeta mix Mateo Karnaš i Jana Španjol osvaja srebrnu medalju, a mix Filip Krstinić i Leona Pičuljan brončanu, David Stojnšek i Ena Lupić kroz cilj su prošli četvrti. Bilo je tu i mixeva između klubova pa je naša Dorotea Faflja u kategoriji kadeta zaveslala u dvosjedu s Lukom Lipovcem iz Olimpika. Oni su svoju utrku završili plivajući u Savi, ali kaže Dorotea da je vrijedilo.

 

Da bi sve bilo još veće i važnije, medalje je natjecateljima uručio Antun Novaković, član Kajak kanu kluba Olimpik iz Slavonskog Broda, domaćina ovog natjecanja. Antun je samo skromni nositelj naslova europskog juniorskog prvaka i svjetskog juniorskog viceprvaka, a veliki sportaš i kolega kajakaš s kojim se rapske kajakašice i kajakaši imaju čast i priliku družiti na natjecanjima.

 

Ispunjeni zadovoljstvom i radošću kajakaši Kajak kluba Rab ’83 nakon kratkog predaha nastavit će vrijedno trenirati za državno prvenstvo koje nas očekuje krajem mjeseca srpnja, a mi se nadamo da ćemo i tada pisati o jednako fantastičnim rezultatima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime