Home Uncategorized @hr Na 400. obljetnicu Shakespeareove smrti londonski Garlick Theatre dovodi “Romea i Juliju” na Rab

Na 400. obljetnicu Shakespeareove smrti londonski Garlick Theatre dovodi “Romea i Juliju” na Rab

0
Na 400. obljetnicu Shakespeareove smrti londonski Garlick Theatre dovodi “Romea i Juliju” na Rab

Foto: RabDanas

Britanskom produkcijskom timu, osim Trga Slobode, popularne rapske Pjacete, posebno su se dopale kamenite stepenice koje vode do šetnice ispod grada i balkon u vlasništvu naše proslavljene operne dive Dunje Vejzović. S tog bi balkona Estelle James u ulozi Julije trebala zavapiti svoje slavne riječi: “Romeo, o Romeo zašto si Romeo.”

Kako doznajemo, ova najpoznatija britanska produkcijska kuća, uskoro će na području otoka Raba tražiti muške i ženske osobe između 18 i 80 godina starosti, s uvjetom da žene imaju “isključivo prirodnu boju kose”.

Rab danas oglas

Obzirom da će se ova kazališna adaptacija odigravati na otvorenoj sceni s pokretnim gledalištem još se razmatra na koji bi se način najidealnije mogle pratiti scene na šetnici pod gradom.

Ovo će nesumnjivo biti sjajna reklama Rabu i Hrvatskoj, jer o ljepotama našeg otoka u kontekstu snimanja “Romea i Jilije” već je izvjestio Daily Mail, uz informaciju da će se snimljena kazališna adaptacija jednog od najpozantijih Shakespeareovih djela, prikazivati na britanskom i američkom BBC-ju.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime