Home Sport Rabu pohvale za organizaciju završnice Prvenstva Hrvatske za kadete u futsalu

Rabu pohvale za organizaciju završnice Prvenstva Hrvatske za kadete u futsalu

0
Rabu pohvale za organizaciju završnice Prvenstva Hrvatske za kadete u futsalu

Foto: Foto: Marino Dedić

Presjedniku rapskog drugoligaša MNK Rab Stjepanu Bobanu bilo je ugodno čuti pohvale za organizaciju, no ističe kako je ovo tek nova stepenica u razvoju rapskog kluba, a u razgovoru s predstavnicima HNS-a, Rab sada ima puno veće šanse dobiti organizacije turnira za starije kategorije, a možda i pripreme U21 i A reprezentacije. U svakom slučaju, rapski drugoligaš pokazao je da se uz ligaške nastupe, zna izvrsno nositi i s organizacijom složenijih turnira, a Rabljani da je futsal na otoku sve cjenjeniji sport.

– Iako je bilo rezerve pri odlučivanju o Rabu kao domaćinu završnog turnira, već nakon tehničkog prijma dvorane i razgovora s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem, bili smo ugodno iznenađeni i mislim da su otvorena vrata dužoj suradnji, kazao je povjerenik HNS-a za futsal i nogomet na pijesku Boris Durlen.

MNK Nacional – pobjednik hrvatskog malonogometnog prvenstva za kadete 2015./2016.

Rab danas oglas

U svojoj kolumni za Futsalmagazin Izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije, trener i bivši igrač Mato Stanković ovako je opisao samu završnicu tuirnira:

– Nacional mi se u početku, barem po pitanju obrane, činio poroznim. Bio sam mišljenja kako nema šanse protiv Splita koji je, pak, igrao vrhunsku obranu. Međutim, moje se mišljenje pokazalo netočnim. Tome je, svakako, uvelike doprinio Nacionalov trener koji je u odlučujućim utakmicama koristio manji fond igrača i time izbacio slabosti koje su se nazirale u prve dvije utakmice. Kada je najviše bilo potrebno, Nacionalovi su puleni pokazali zrelost, kvalitetu, motiviranost, a i skromnost kao kvalitetu. Kada se svemu tome nadoda sjajno vođenje s klupe, rezultat tada, jednostavno, nije mogao izostati. Prema vlastitom mišljenju, Nacional ima najboljeg igrača završnice i još dva veoma potentna igrača. Ne bih volio ne spomenuti kako i ostale momčadi u svojim sastavima posjeduju nekoliko pojedinaca kojima bi valjalo posvetiti posebnu pažnju.

Kraj bih posvetio samoj organizaciji. Osobno sam prisustvovao na manje-više svim završnicama, ali moram priznati kako je organizacija na Rabu za mene bila najbolja do sada. Iskoristio bih priliku te bih čestitao i zahvalio gradskim strukturama, na čelu s gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, malonogometnom klubu ‘Rab’ i svim Rabljanima koji su doprinijeli da završni dio Državnog kadetskog prvenstva na Rabu bude toliko kvalitetno organiziran.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime