logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 30 Travanj 2015 20:47

Dva prijema za izvrsnu rapsku mladost

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić danas je najprije je u 13,30 sati u Maloj vijećnici Grada Raba ugostio dvije ekipe rapskog Crvenog križa; šesteročlanu ekipu podmlatka koju čine učenici osmih razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab i isto tako brojnu ekipu mladeži koju čine učenici prvih razreda rapske Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab.

Na međužupanijskom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa iz Prve pomoći i humanih vrednota, koje je održano 18. travnja u Matuljima, ekipa podmlatka je u konkurenciji 10 ekipa iz Primorskog-goranske i Ličko-senjske županije osvojila prvo, dok je ekipa mladeži u konkurenicji 6 ekipa osvojila, također odlično, drugo mjesto.

Ekipa podmlatka se osvajanjem prvog mjesta kvalificirala za Državno prvenstvo koje će se održati u Splitu od 8. do 10. svibnja ove godine.

Bila je to prilika da obje ekipe i ravnatelja rapskog Crvenog križa Marijana Ribarića danas ugosti gradonačelnik Nikola Grgurić, koji je tom prilikom članovima ekipa i ravnatelju Crvenog križa uručio plakete, a kapetanicama ekipa; Tonki Vidas (podmladak) i Lei Poldan (mladež) i pobjedničke pokale.

Damjan, Franjo i Ivan ponovili sjajan uspjeh na Europskom prvenstvu u Istanbulu

U istom prostoru, pola sata kasnije, gradonačelnik je primio i tri rapska karatista Damjana Padovana, Franju Maškarina i Ivana Ermenca. Njih trojica ustvari čine mušku reprezentaciju Hrvatske u katama, a na Europskom prvenstvu što je od 19. do 22. ožujka održano u Istanbulu, ova je sjajna rapska reprezentativna trojka za Hrvatsku osvojila vrijednu brončanu medalju. Potrebno je dodati i to da je ovo bila njihova druga brončana medalja za Hrvatsku na Europskim prvenstvima.

Pročitano 653 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia