logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Kraj mjeseca svibnja donio je Turističkoj zajednici grada Raba i završetak projekta Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba JUXTA MARE.
Prošlog vikenda na Rabu, od 26. do 28. svibnja, u organizaciji Moto Trip Croatia, održano je prvo izdanje međunarodnog moto-foto susreta za bajkerice naziva MTC Felix Arba. Više od stotinu žena zaljubljenica u život na dva kotača, točnije njih 103 iz 5 zemalja, Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine i Austrije, družilo se i zabavljalo na otoku Rabu na ovom jedinstvenom moto susretu.
Rapski su karatisti s uspjehom nastupili i na tradicionalnom 29. Croatia kupu u karateu koji je održan u petak 26 svibnja u Zagrebu.
U subotu 27.svibnja u Uvali Sv. Eufemije održana je 2. Utrka kupa Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe uzrasne kategorije u organizaciji Kajak kluba “Rab 83”.
U Ledenoj dvorani u Delnicama Matica umirovljenika Primorsko-goranske županije organizirala je 16. susret umirovljenika PGŽ-a, kojem je domaćin bila Udruga umirovljenika Grada Delnica.
Kako to već i tradicija nalaže i ovogodišnje kup natjecanje podvodnih ribolovaca u Rabu odvijalo se u organizaciji domaćina ŠRK Dolina kojem je to bilo ujedno i klupsko prvenstvo na kojem se vode najoštriije borbe za prestiž u klubu.
Ponedjeljak, 29 Svibanj 2023 05:07

Humanitarnom biciklijadom za Udrugu Pinokio

Napisao/la
U nedjelju, 28. svibnja, u organizaciji Biciklističkog kluba Mag-Rab uspješno je održana tradicionalna humanitarna biciklijada "gRab the Bike and Ride for Pinokio". Radi se o biciklijadi koja ima za cilj pomoći rapskoj Udruzi roditelja djece s invaliditetom i poteškoćama u razvoju "Pinokio".
Neumorna Nathalie Lukačević, inicijatoricia rapskog uključivanja u humanitarnu akciju “Hodaj za MS - Svaki korak se broji", a koja za cilj ima prikupljanje sredstava za istraživanje multiple skleroze u Hrvatskoj, uspjela je u ovogodišnju osvješćujuću šetnju Rabom dozvati 25 osoba.
U okviru konferencije Unlock Rab, u subotu 27. svibnja u Kinu Rab, održala se panel diskusija naziva “Otok Rab i digitalni nomadski turizam” na kojoj je uz digitalnu nomatkinju Lonu Ailu i poduzetnicu Mirelu Marović Omerzu, panelist bio i gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić.
Stranica 1 od 441

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1