Home Vijesti Ugostitelj razbio glavu Švicarcu – ‘Sam je naletio na drveni valjak za tijesto’

Ugostitelj razbio glavu Švicarcu – ‘Sam je naletio na drveni valjak za tijesto’

0
Ugostitelj razbio glavu Švicarcu – ‘Sam je naletio na drveni valjak za tijesto’

Foto: RabDanas

Rapskom ugostitelju, 46-godišnjem Kastrioti Noshiju zvanom Kastro, jučer je pod sumnjom u nanošenje teške tjelesne ozljede 28-godišnjem državljaninu Švicarske u restoranu Grand na otoku Rabu, određen jednomjesečni istražni zatvor, javlja Novi list.

Naime, u restoranu je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa Švicarcem kojeg je Kastro pretukao ‘drvenom palicom’ i zadao mu više udaraca po glavi i tijelu. Državljanin Švicarske pritom je zadobio i frakturu lubanje zbog čega je prebačen u KBC Rijeka i zadržan na liječenju, a lakše ozljede su zadobili i osumnjičeni 46-godišnjak te 25-godišnji državljanin Italije koji je zaradio potres mozga

Rab danas oglas

Prema neslužbenim saznanjima Novog lista, Noshi je na ispitivanju u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu iznio detaljnu obranu u kojoj je rekao kako mu je gost prišao na ulazu u kuhinju zbog reklamacije te ga najprije verbalno napao, nezadovoljan uslugom. Naveo je i kako je taj gost njega prvi udario zbog čega je pao na tlo gdje su na njega nasrnuli i prijatelji tog gosta. Bilo ih je četvero. Lakše su ga ozlijedili, a s obzirom na to da je taman izašao iz kuhinje gdje je umijesio pizzu, u ruci je imao valjak za tijesto.

U obrani je njime počeo mahati po zraku da bi potom gost naletio glavom na valjak. U svoju obranu naveo je i kako je to učinio bez namjere, da se sve odigralo na njegovom radnom mjestu, pred brojnim gostima i njegovom obitelji. Obrtnik je već dugi niz godina i ima dvadeset zaposlenika, a do sada nije osuđivan. Svojim nekorektnim ponašanjem da je gost jednim dijelom doprinesao neželjenom ishodu sukoba.

No jedan od očevidaca tučnjave ispričao je potpuno drugačiju priču.

– Bilo je to ponedjeljak navečer, a koliko sam vidio stranci su bili zaprepašteni što su pojedine dodatke poput kečapa i parmezana morali posebno plaćati. I to za kečap 15 kuna, a parmezan 25 kuna. Konobarica im je osim toga istovremeno donijela i predjelo i glavno jelo na što su se s pravom žalili jer bi im se glavno jelo već ohladilo dok pojedu predjelo. Tražili su knjigu žalbe, ali im je rečeno da to više ne postoji. Pokazivali su da u jelovniku stoji da je knjiga žalbe na šanku. Platili su, konobarici dali i ‘manču’ te krenuli prema šanku gdje su opet pitali za knjigu žalbe. Vlasnik restorana odgovorio im je da nemaju knjigu žalbe, na što mu je stranac pokazivao jelovnik na kojem je pisalo drugačije.

Tada mu je vlasnik uzeo jelovnik iz ruku, postajući agresivan, a kako stranac nije razumio u čemu je problem, na koncu je stranca odgurnuo. Priskočili su još neki ljudi, valjda vlasnikovi prijatelji, te su ga svi počeli udarati. Udarali su ga jako, ne samo šakama nego i nekakvom drvenom palicom. Supruga tog stranca približila se kako bi mu pomogla pa su nasrnuli i na nju, kao i na još jednog mladića koji je bio s njima u društvu. To se sve odvijalo i pred djecom tog para koja su u strahu počela vrištati. Nastao je kaos. Srećom, ubrzo je stigla policija i hitna pomoć – ispričao je za Novi list očevidac koji je želio ostati anoniman.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime