Home Vijesti Obilježen 5. kolovoza Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

Obilježen 5. kolovoza Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

0
Obilježen 5. kolovoza Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

Foto: Foto: Ivica Hodak

Sveta misa zadušnica sluižena je u 9 sati u rapskoj katedrali Uznesenja Marijina.

Željko Peran: U braniteljskim redovima tijekom Domovinskog rata, s ovog relativno malog otoka, našlo se čak oko 1.200 Rabljana.

Rab danas oglas

Nakon mise zadušnice, obitelji palih Rabljana u Domovinskom ratu, invalidi Domovinskog rata i branitelji okupili su se tradicionalno, kao i svake godine, u Velikoj vijećnici Grada Raba gdje su ih primili, obratili im se i pozdravili ih, predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba Željko Peran i gradonačelnik Nikola Grgurić.

– Čast mi je što vam mogu čestitati na ovom mjestu Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, pozdravljajući prisutne u ispunjenom prostoru velike vijećnice Grada Raba, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran.

Dodao je s ponosom, da se u braniteljskim redovima tijekom Domovinskog rata, s ovog relativno malog otoka, našlo čak oko 1.200 Rabljana.

U svom obraćanju prisutnima, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić je sa zadovoljstvom naveo da su Rabljani i ove godine uoči 5. kolovoza – Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana branitelja obišli Ličko ratište i na njemu spomen obilježja pogibija branitelja, među kojima se nalaze i imena poginulih Rabljana.

Nikola Grgurić: Mislim da smo dužni, posebno braniteljima koji su za slobodnu Hrvatsku dali svoje živote, učiniti više – osobito u naporima za višim stupnjem nacionalnog zajedništva.

– Mislim da smo dužni, posebno braniteljima koji su za slobodnu Hrvatsku dali svoje živote, učiniti više – pogotovo u naporima za višim stupnjem nacionalnog zajedništva. Grad Rab pomaže, istina skromno, branitelje i braniteljske udruge pa ćemo se morati potruditi ubuduće da ta pomoć bude izdašnija, rekao je gradonačelnik Raba.

Druženje s obiteljima poginulih branitelja, invalidima Domovinskog rata i braniteljima nastavljeno je prostoru atrija kod ulaza u zgradu Grada Raba uz skromni domijenak.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime