logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Nedjelja, 28 Kolovoz 2016 08:43

Na Rabu potpisani Ugovori za radove u trajektnoj luci Stinici i u luci Senj

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Na Rabu potpisani Ugovori za radove u trajektnoj luci Stinici i u luci Senj Foto: Ivica Hodak

Nakon što je, u petak 26. kolovoza, sve prisutne u Maloj vijećnici Grada Raba, u ulozi domaćina, pozdravio rapski gradonačelnik Nikola Grgurić, koji je među ostalim, izrazio nadu da će nakon ovog protokolarnog dijela, vrlo brzo uslijediti i željena akcija u trajektnoj luci Stinici – prisutne je o tome što će potpisati skupa s ravnateljem Lučke uprave Senj, u kraćim crtama izvijestio osobno tehnički ministar Oleg Butković.

Gradnja trećeg gata u Stinici i sanacija dijelova senjske luke

Samom činu potpisivanja, ustvari dva Ugovora – jednog koji se odnosi na gradnju trećeg gata u trajektnoj luci Stinici, za kojeg će radovi u slijedeće tri godine stajati 12 milijuna kuna i, drugog „teškog“ milijun i pol kuna za sanaciju potpornih zidova na dijelovima komunalnih vezova u Senjskoj luci, prisustvovali su čelnici Ličko senjske županije; župan Milan Kolić i njegov zamjenik Sanjin Rukavina, gradonačelnik Senja Darko Nekić, predsjednica Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Senj Božica Šarenić, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, načelnik Općine Lopar Alen Andreškić, saborski zastupnik Josip Borić, te direktor Rapske plovidbe Dragan Andrić. Ugovore su potpisali, u ime Ministarstva tehnički ministar Oleg Butković, a u ime Lučke uprave Senj, njen ravnatelj Predrag Dešić.

Butković obišao i još uvijek nedovršene dijelove D-105

- Možda je malo na prvi pogled čudno da čin potpisivanja ovih Ugovora, obzirom da ga potpisujemo sa Senjskom lučkom upravom, nismo dogovorili u Senju, rekao je tehnički ministar Oleg Butković. Međutim, za izvođenje radova u trajektnoj luci Stinici, najviše je zainteresiran Rab, a osim toga naš dolazak na Rab iskoristit ćemo za obilazak prometnice D-105 koja povezuje Rab s Loparom, na kojoj još nisu završeni svi radovi, a obići ćemo i trajektnu luku u Loparu, na kojoj su do početka ovogodišnje turističke sezone trajali radovi na njezinom proširenju.

Mi ćemo dodati da se gostima kod odlaska u Lopar priključio i ravnatelj Županijske lučke uprave Rab, Vanja Debelić.

Pročitano 3163 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia