Home Vijesti „Imperial“ i prije preuzimanja ostao jednom od najuspješnijih hotelijerskih tvrtki u Hrvatskoj

„Imperial“ i prije preuzimanja ostao jednom od najuspješnijih hotelijerskih tvrtki u Hrvatskoj

0
„Imperial“ i prije preuzimanja ostao jednom od najuspješnijih hotelijerskih tvrtki u Hrvatskoj

Foto: Foto: Ivica Hodak

Završila jedna uspješna epoha Imperiala – nadajmo se da dolazi još bolja

Njegovo se izvješće odnosilo na stanje i poslovanje „Imperiala“ u 2015. godini. Ostvareni rezultati u prošloj godini, napomenuo je Miš, potvrdili su od ranije poznatu činjenicu da je „Imperial“ vrlo stabilna tvrtka koja je u turističkoj 2015. ostvarila u poslovanju rekordne rezultate. U „Imperialu“ je s 222 stalno zaposlenih, 8 na određeno radno vrijeme, ili u sezoni s ukupno 505 zaposlenika, tijekom prošle godine ostvareno 677.776 ili 5,7% više turističkih noćenja u odnosu na 2014. godinu, s tim da su većinu od čak 95,7% činili strani gosti.

{gallery}Imperial skupstina{/gallery}

Rekordno i u 2016.

Rab danas oglas

Uz bolje prosječne cijene, posebno u hotelima i kampovima, rekao je Miš, i u 2016. očekuju se financijski učinci bolji od prošlogodišnjih, pa čak i od planiranih, tako će ovo biti još jedna rekordna „Imperialova“ turistička godine u nizu. Miš je naglasio da su u posljednjih 5 godina „Imperialovi“ prihodi rasli godišnje prosječno za 4-5%, a dobit za čak oko 65%, što su svakako respektabilne stope rasta. Međutim, više nego prošlih godina, izražen je problem radne snage, posebno one kvalitetne, i tu se slijedećih godina mogu očekivati čak i značajniji problem, napomenuo je direktor rapskog „Imperiala“ Vlado Miš.

Inače, u posljednjih 15 – etak godina „Imperial“ je dokazao i pokazao da, i kao tvrtka u državnom vlasništvu, može uspješno prevladati poteškoće i razvijati se, da može dobro funkcionirati i biti uspješna turistička tvrtka. U zadnjih 10-ak godina „Imperial“ je stasao, ne samo u najuspješnije turističko poduzeće u državnom portfelju, nego se našao među 15-ak najuspješnijih turističkih poduzeća u Hrvatskoj.

Inače, od ostvarene dobiti u 2015. a riječ je o iznosu od 17 milijuna i 121 tisuću kuna, 1,917.000,00 osigurano je za isplatu dividendi.

Valamar preuzima Imperial najkasnije do kraja Listopada 2016.

Obzirom da se očekuje da će VALAMAR RIVIJERA preuzeti „Imperial“ do kraja devetog mjeseca, a najkasnije do kraja listopada, može se reći da će novom sastavu Nadzornog odbora u kojeg su imenovi; Petar Mastilica, Zvonko Puljar-Matić, Ivan Staničić, Manuela Ivanić i kao predstavnik zaposlenika Marko Dumičić – mandat kratko trajati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime