Home Vijesti Rapsko dvomilijuntno turističko noćenje ostvarila je gospođa Birgit Böhm – gošća iz Njemačke

Rapsko dvomilijuntno turističko noćenje ostvarila je gospođa Birgit Böhm – gošća iz Njemačke

0
Rapsko dvomilijuntno turističko noćenje ostvarila je gospođa Birgit Böhm – gošća iz Njemačke

Foto: RabDanas

{gallery}Brigit Bohm{/gallery}

Statistika je ove sezone neumoljivo pokazala da će otok Rab, upravo s njenim imenom, i to nakon punih 27 godina, ponovno zabilježiti povratak najboljim turističkim ostvarenjima s kraja 80-ih godina prošlog stoljeća. Naime, kada spominjemo podatke o broju ostvarenih turističkih noćenja zanimljivo je podsjetiti da su na Rabu prvi puta 1986. godine počela ostvarenja od preko 2 milijuna noćenja, što je kulminiralo s rekordnom 1989. godinom, a onda su sve to zaustavile godine Domovinskog rata.

Čestitke paru Böhm i za dugogodišnju vjernost Rabu 

Rab danas oglas

Zanimljivo je znati i to da gospođa Birgit i njezin suprug na Rab dolaze ljetovati već preko 30 godina, a danas su oboje pozvani u Ured Turističke zajednice Grada Raba, gdje su gospođi Birgit čelnici Grada Raba i Općine Lopar, gradonačelnik Nikola Grgurić, odnosno načelnik Alen Andreškić kao i direktori Turističkih zajednica Grada Raba i Općine Lopar Nedjeljko Mikelić i Marin Mušćo, uručili prigodne poklone. Gošću „jubilarku“, s kojom je na Rabu ostvareno 2 miljuna turističkih noćenja posebno je pozdravio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

U pratnji bračnog para Böhm bila je i gospođa Marija Debelić – Mica iz Barbata koja ih sa svojom obitelji ugošćuje posljednjih 15-ak godina. Njoj, kao i njezinom suprugu Miljenku, pripada posebna zasluga za tako dugu vjernost Böhmovih Rabu, ne samo zbog neupitne gostoljubivosti i kuće tik pored mora, već i zbog činjenice da su prije nekoliko sezona bili nagrađeni i za najljepši vrt na otoku.

2 milijuna noćenja ostvareno sa znatno više posjeta gostiju nego 80-ih godina

Inače, od direktora Ureda Turističke zajednice Grada Raba Nedjeljka Mikelića doznali smo još jedan zanimljiv podatak koji se vezuje za ovogodišnju turističku sezonu. U sada već dalekoj 1989. godini 2 milijuna turističkih noćenja ostvareno je s posjetom od 228 tisuća turista, dok je ovogodišnjih 2 milijuna ostvareno sa znatno brojnijom posjetom od 260.000 gostiju.

Brojka i dalje raste

Na kraju ćemo spomenuti da je prošlog petka ostvarena brojka od 2 milijuna noćenja, već u nedjelju 18. rujna narasla na 2 milijuna i 24 tisuća noćenja, od čega je, naglasio je direktor Ureda Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo, 706 tisuća ostvareno na području općine Lopar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime