logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 14 Listopad 2016 07:15

Opuštena vožnja u prekrasnim oldtimerima po živopisnom hrvatskom uzmorju u ranu jesen

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Opuštena vožnja u prekrasnim oldtimerima po živopisnom hrvatskom uzmorju u ranu jesen Foto: Hrvoje Hodak

Kako doznajemo od menadžerice prodaje i marketinga hotela International, Ivane Matušan, dolazak ovih starih, ali izvrsno očuvanih auto-ljepotana na Rab, na proputovanju iz Dubrovnika prema Rovinju, organizira firma Classic car events iz Kölna, koja u svom vlasništvu ima niz prekrasnih i vrlo vrijednih odltimera. Oni naime, svake godine organiziraju jednu ili dvije ture po Hrvatskoj koja započinje u Dubrovniku, a završava u Rovinju.

Ideja je da se s ovim vintage automobilima krene iz Njemačke na opušteno putovanje u još uvijek ugodno toplu i sunčanu jesen na hrvatskom Jadranu i to na relaciji između Dubrovnika i Istre, uz vožnju po fantastičnim obalnim cestama i uz uvid u nepoznata zaleđa i slikovite hrvatske otoke.

Jadranskom obalom putuju u svojim automobilima raspoređeni u 12 timova, na način da se u svakom automobilu nalaze po dvije osobe, plus jedan mehaničar koji vozi kamion za vučnu službu. Na ovo živopisno putovanje moguće je krenuti vlastitim odltimerom ili unajmivši isti u spomenutoj firmi. Sa sudionicima ove ture vozi se i gdin Thomas Schlott, vlasnik Classic car events iz Kölna.

Na Rab, u hotel International, dolaze od 2014. godine. U hotelu se zaustavljaju samo na ručku, razgledaju grad sa stručnim vodičem te krenu dalje prema Istri. Hotel International su otkrili još 2013. godine, kad su radili inspekcijsko putovanje za ovu turu. Svidio im se položaj hotela uz kojeg mogu slobodno parkirati svoje limene ljubimce da ih Rabljani mogu razgledati. Ipak, poprilično su samozatajni i ne vole pretjeranu komunikaciju s medijima.

Pročitano 1935 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia