Home Vijesti Grad Rab – Prijam za Dječji vrtić “Pahuljicu” – ovogodišnji naj-vrtić u PGŽ

Grad Rab – Prijam za Dječji vrtić “Pahuljicu” – ovogodišnji naj-vrtić u PGŽ

0
Grad Rab – Prijam za Dječji vrtić “Pahuljicu” – ovogodišnji naj-vrtić u PGŽ

Foto: Foto: Ivica Hodak

Uspjeh Dječjeg vrtića “Pahuljica” tim je veći kada se zna da je za najuspješniju odgojno-obrazovnu ustanovu konkuriralo čak 13 ustanova, te da se rapski vrtić ove godine po prvi puta javio na natječaj. Izbor najuspješnijih obavilo je Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade povodom Svjetskog dana učitelja. Povjerenstvo je izabralo tri najuspješnije ustanove (jedan vrtić te po jedna osnovna i srednja škola) i 6 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika.

Bio je to više nego dovoljan povod rapskom gradonačelniku Nikoli Grguriću da, zajedno s dijelom svojih suradnika, za malenu dječju delegaciju Dječjeg vrtića „Pahuljica“, predvođenu ravnateljicom Sanjom Grozdanić i dijelom stručnog vrtićkog osoblja, danas u prostoru Male vijećnice Grada Raba priredi prijam.

Rab danas oglas

Nakon što su sama dječica „objasnila“ zbog čega ih je gradonačelnik danas pozvao u Grad, te nakon njegovog poduljeg neformalnog i zabavnog razgovora s djecom, Grgurić se obratio svima prisutnima:

Kada smo kao novoizabrana vlast preuzeli upravljanje Gradom, „Vrtić“ je grcao u dugovima prema dobavljačima u iznosu od nekih 700 tisuća kuna. U ovom kratkom vremenu uspjeli smo taj dug svesti na iznos cca 300 tisuća kuna s uvjerenjem da ćemo ga do kraja godine svesti na nulu. Nadalje, udio u podmirenju ekonomske cijene koštanja boravka djece u Vrtiću, povećali smo sa 62 na 67% i tako pojedinačno smanjili udio roditeljima u plaćanju u prosjeku za nekih 60-tak kuna. Naravno, da se time i naš ukupni iznos financiranja ove Ustanove popeo na gotovo milijun i 200 tisuća kuna godišnje. Tim smo sredstvima, između ostalog omogućili da se određeni administrativni poslovi, primjerice, računovodstvo, knjigovodstvo, vode u stručnim službama Grada, što omogućava osoblju u Vrtiću da se maksimalno posvete svojem stručnom radu. Vjerujem da će im dodatni motiv za to biti i činjenica što smo ove godine osigurali dodatni iznos od 125 tisuća kuna i isplatili djelatnicima zaostali dug za njihove jubilarne nagrade, koje su više nego zaslužili.

Naravno, radit ćemo i nadalje na poboljšanju kvalitete rada i boravka djece u našem Vrtiću, a jedan od prvih zadataka nam je bolje urediti i opremiti vanjski – prostor igrališta za djecu izvan zgrade Vrtića, zaključio je Grgurić.

Djeca su na kraju gradonačelnika i njegove suradnike, pa i novinare, obradovala svojim pjevanjem, kao i poklonima, a to se posebno odnosi na malu Nevu Puljar-Matić koja je gradonačelniku poklonila svoj uramljeni likovni uradak – kojim je portretila, kako je sama rekla, rapskog gradonačelnika.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime