Home Vijesti Novi adventski sjaj Raba i doček Nove 2017. uz koncert Jelene Rozge

Novi adventski sjaj Raba i doček Nove 2017. uz koncert Jelene Rozge

0
Novi adventski sjaj Raba i doček Nove 2017. uz koncert Jelene Rozge

Foto: RabDanas

Na sam Badnjak ujutro Rabljane će s pozornice na Trgu Municipium Arba zabavljati grupa Fortunal, dva dana kasnije 26. 12. s početkom u 21h koncert će održati popularna splitska klapa Rišpet, a 28. 12., također s početkom u 21h, na istom mjestu nastupit će Marijan Ban i Diktatori. Već tradicionalno 30. 12. svoj će koncert u rapskoj katedrali održati rapske klape. Ipak, medijski najzvučnija vijest u najavi rapskog božićno-novogodišnjeg programa jest ta da će jedna od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj, Jelena Rozga, Novu 2017. godinu dočekati koncertom pred rapskom publikom. Istoga dana ujutro, atmosferu pred najluđu noć u godini svojim će nastupom početi zagrijavati grupa Znak.

Sve će, naime, započeti već 25. 11., pred prvu adventsku nedjelju, a završiti 8. siječnja, nove 2017. godine, što znači da će program trajati čak 18 dana više u odnosu na lani.

Rab danas oglas

Kako nam je rekao sam gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, pod motom produljenja turističke sezone i nuđenja nove kvalitete sadržaja za same otočane, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Turističkom zajednicom grada Raba, pripremljen je šarolik i izuzetno atraktivan program „Adventa na Rabu“ koji bi u konačnici trebao rezultirati i jačim marketinškim odjekom te većom prisutnošću Raba kao poželjne adventske destinacije u medijima.

Lanjski „Advent na Rabu“, rekao je Grgurić, uspio je oživjeti gradsku jezgru, a ponuđeni sadržaji uspjeli su, uz dobro pogođeni generacijski balans, u grad privući i Rabljane i njihove goste, pa je stoga na kvalitetnoj lanjskoj platformi, uz uočavanje mjesta za dodatna poboljšanja, građen i ovogodišnji program.

Zabava na ledu i adventski sjaj „Dorke“

I ove će godine tako na Trgu Municipium Arba, već od 25. 11., kada započinju adventska događanja o kojima ćemo još detaljnije izvještavati, biti postavljene kućice s prikladnom ugostiteljskom ponudom, božićni bor i pozornica, a od 15. prosinca do 8. siječnja, oni najmlađi, ali i svi ostali koji vole klizanje, opet će moći uživati u čarima klizališta na ledu uz organiziranu školu klizanja i predstavu na ledu. U tom će periodu, od okretišta kod Sportske dvorane Rab do Nove rive opet prometovati božićno-novogodišnji vlakić, a novost je da će adventskim ugođajem zasjati i park Dorka koji će biti prigodno dekoriran, osvijetljen i diskretno ozvučen. U „Dorki“ će biti postavljene i Jaslice koje su prijašnjih godina krasile gradsku ložu, tamo će se paliti svijeće na adventskom vijencu, a planira se i minimalno jedno uprizorenje živih jaslica. 

Božićno-novogodišnji sajam i “Božićna bajka” za djecu

Na potezu od Trga Municipium Arba do parka Dorke također nas očekuju novi sadržaji, pa će tako u Ulici Biskupa Draga, na prostoru ispred konobe „Kaldanac“, biti priređena „Božićna bajka“ za djecu, a od „Celestine“ do Trga Municipium Arba svoje će proizvode na božićno-novogodišnjem sajmu ponuditi rapski OPG-ovi i to od 25. 11. do 15. 12. vikednima, a od 15.12. svakoga dana. 

Činjenica da su kapaciteti dvaju Imperialovih hotela „Padove“ i Grand hotela „Imperial“ već sada popunjeni ide u prilog očekivanju i turistički uspješnijeg prosinca na otoku, pa gradonačelnik Grgurić apelira na sve vlasnike konoba, trgovina, restorana, pansiona, da u tom razdoblju otvore svoja vrata, urede izloge i da se pridruže inicijativi koja ima za cilj, i financijski, i kvalitativno, podići razinu projekta “Adventa na Rabu” na rang jedne Rabske fjere, a sve s ciljem dovođenja na Rab i do 3.000 gostiju koji će u tom razdoblju, zajedno s Rabljanima, moći uživati u sadržajima bogatoj božićno-novogodišnjoj ponudi Raba.

Posvećenje crkvice sv. Katarine

Pred početak adventskog razdoblja u gradu Rabu, na sam blagdan kršćanske mučenice sv. Katarine, 25. studenog, bit će posvećena temeljito obnovljena crkvica svete Katarine, koja se nalazi na samom ulazu u park Dorku, a u čijem se interijeru također planira prigodna adventska izložba rapskih likovnih umjetnika. 

Klapa Rišpet, Marijan Ban i rapski doček na otvorenom uz Jelenu Rozgu

Među već ustaljene lijepe adventske sadržaje spadaju i brojna događanja na Badnjak i u Silvestarsko jutro, poput slijetanja padobranom Djeda Božićnjaka na Novu rivu ili dijeljenja sadnica maslina novovjenčanim parovima u 2016. godini. Na sam Badnjak ujutro Rabljane će s pozornice na Trgu Municipium Arba zabavljati grupa Fortunal, dva dana kasnije 26. 12. s početkom u 21h koncert će održati popularna splitska klapa Rišpet, a 28. 12., također s početkom u 21h, na istom mjestu nastupit će Marijan Ban i Diktatori. Već tradicionalno 30. 12. svoj će koncert u rapskoj katedrali održati rapske klape. Ipak, medijski najzvučnija vijest u najavi rapskog božićno-novogodišnjeg programa jest ta da će jedna od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj, Jelena Rozga, Novu 2017. godinu dočekati koncertom pred rapskom publikom. Istoga dana ujutro, atmosferu pred najluđu noć u godini svojim će nastupom početi zagrijavati grupa Znak.

Bitno je napomenuti i to da će, u razdoblju trajanja adventskog programa, parkiranje u gradu i ove godine biti besplatno, ali će se, zbog sigurnosti građana i omogućavanja nesmetanog prometovanja interventnih vozila, morati uklanjati nepropisno parkirani automobili.

Hoteli “Padova” i “Imperial” već popunjeni

Činjenica da su kapaciteti dva Imperialova hotela – „Padove“ i Grand hotela „Imperial“ već sada popunjeni, ide u prilog očekivanju i turistički uspješnijeg prosinca na otoku, pa gradonačelnik Grgurić apelira na sve vlasnike konoba, trgovina, restorana, pansiona, da u tom razdoblju otvore svoja vrata, urede izloge i da se pridruže inicijativi koja ima za cilj, i financijski, i kvalitativno, podići razinu projekta “Adventa na Rabu” na rang jedne Rabske fjere, a sve s ciljem dovođenja na Rab i do 3.000 gostiju koji će u tom razdoblju, zajedno s Rabljanima, moći uživati u sadržajima bogatoj božićno-novogodišnjoj ponudi Raba. 

Ovo je tek prva najava dijela adventskih događanja na Rabu o kojima ćemo Vas putem portala RabDanas izvještavati kako budu pristizale nove informacije. (H.H.)

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime