Home Vijesti Provjera učeničkih iskaznica za pomorski prijevoz

Provjera učeničkih iskaznica za pomorski prijevoz

0
Provjera učeničkih iskaznica za pomorski prijevoz

Foto: Izvor: Agencija za obalni prijevoz

Svi učenici, odnosno sve učeničke iskaznice, koji provjerom u Registru učenika CARnet-a, nemaju upisanu redovnu školsku godinu 2016./2017. će biti provjerom PONIŠTENE jer ti korisnici više nemaju status učenika te temeljem toga ne mogu ostvarivati ni pravo na besplatan prijevoz kao učenici.

Učenici koji su upisali fakultet će kroz sustav dobiti pravo na povlašteni prijevoz na svojim X-icama automatskom obradom bez potrebe da podnose zahtjeve za izdavanjem studentske otočne iskaznice. Njihove učeničke iskaznice će također biti poništene zbog promijene statusa korisnika. Oni studenti koji nisu dobili na fakultetima X-icu prilikom početka studentske godine, ili studenti koji imaju X-icu ali brodar ima problema prilikom očitanja iste, moraju u poštanskim uredima ipak podnijeti zahtjev za izdavanje otočne iskaznice za studenta.

Rab danas oglas

Korisnici koji su promijenili mjesto prebivališta ili više nemaju prebivalište na otoku također nemaju pravo na povlašteni prijevoz kao učenici koji imaju prebivalište na otoku te će im iskaznice biti poništene.

Svi učenici koji su mijenjali osobne podatke i osobnu iskaznicu primjerice zbog promjene imena/prezimena moraju ishoditi nove učeničke iskaznice zbog promijenjenih podataka jer će im postojeće biti poništene u procesu provjere.

Krajem listopada nastaviti će se provjere studentskih iskaznica za povlašteni prijevoz i prava njihovih korisnika na isti način kao i provjere učenika.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime