Home Vijesti Rapski državni prvaci iz pružanja prve pomoći

Rapski državni prvaci iz pružanja prve pomoći

0
Rapski državni prvaci iz pružanja prve pomoći

Foto: RabDanas

Mirta Mitrović, Lorena Šćerbe, Tonka Vidas, Andrea Montan, Karla Matušan i Luka Renić osvojili su ni manje ni više nego prvo mjesto na državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći!

I opet veliki razlog za slavlje i ponos u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab koja je za svoje izvrsne učenike, voditelje ekipe i ponosne roditelje, u prostoriji BIC-a priredila malenu svečanost uz bezalkoholni šampanjac i tortu.
I zaista, treba biti ponosan na ovakvu mladost, tim više što je riječ, kako doznajemo, o ekipi koja se nije niti mijenjala, niti nadopunjavala. Dakle isti oni učenici koji su bili na razini natjecanja gradova, išli su i na međužupanijsko natjecanje, gdje ove godine, prema riječima ravnateljice Anamari Šarin, nije bilo prigovora na subjektivnost povjerenstva, i gdje su zasluženo osvojili prvo mjesto. Tim su uspjehom zavrijedili odlazak na Državno prvenstvo koje se održalo prošlog vikenda u Splitu, baš u vrijeme obilježavanja Dana grada pod Marjanom.

Rab danas oglas

Podsjetimo, rapski su učenici tamo predstavljali svoju Školu, svoj Grad i svoju Županiju, a sada ostvarenom pobjedom zastupaju Državu, naglasila je ravnateljica Šarin.

– Puno hvala učenicima, hvala im na njihovoj mudrosti, odvažnosti, karakteru i optimizmu, hvala i njihovim roditeljima koji su svojim odgojem doprinijeli da njihova djeca stvarno budu uzorna i primjerna, hvala Crvenom Križu i ravnatelju Marijanu Ribariću, veliko hvala i dr. Zvonimiru Španjol-Pandelu koji već godinama strpljivo radi na njihovoj pripremi, što samo kazuje da ovaj uspjeh nije došao slučajno. Hvala i Gradu Rabu na financijskim potporama bez kojih bismo teško mogli otići dalje od otoka – zaključila je ravnateljica Šarin

Prijam kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović?!

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Rab, gospodin Marijan Ribarić, obavijestio nas je kako se u dogovoru s predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa gospodinom Robertom Marktom priprema prijam za vođu pobjedničke rapske ekipe kod predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović. Već jutros su proslijeđeni potrebni podaci prema Uredu predsjednice, a škola će, unatoč dosta strogom protokolu, nastojati da na ovaj važan Prijam otputuje cijela ekipa, jer kad su već svi jednako sudjelovali u pripremama, pobjedama i slavlju, red je da zajedno svrate i do Pantovčaka.

Zamjenik gradonačelnika Raba gospodin Denis Deželjin u svojem je obraćanju najavio sutrašnji prijam kod gradonačelnika Nikole Grgurića koji je danas zbog preuzetih obveza bio spriječen doći u školu. Gospodin Deželjin je istaknuo ponos i Grada i svih otočana zbog ovog velikog uspjeha ekipe prve pomoći, jer za ovakav je podvig doista trebala zavidna razina vještina i znanja. 

– Vi sada imate dragocjeno iskustvo pobjede u natjecanju u kojem je trebalo operativno odrađivat složene zadatke, i to će vam iskustvo svakako puno značiti u daljnjem školovanju, kazao je Deželjin i čestitao mladim natjecateljima, njihovim voditeljima, učiteljima, ravnateljici škole i njihovim roditeljima.

Kao kad bi NK Rab pobijedio Hajduka 2:0 nasred Poljuda

Na ovoj maloj svečanosti mogli smo čuti i o silini emocija s kojima je dočekana vijest o osvajanju prvog mjesta. Navodno je dr. Španjol-Pandelo bio ganut do suza, a ushićenje je najbolje dočarao spontani vrisak ekipe nakon objave rezultata, koji je, prema riječima dr. Španjol-Pandela, trajao nekih 30-ak sekundi, nakon čega je uslijedio spontani aplauz svih prisutnih.

Ekipa prve pomoći OŠ Ivana Rabljanina pobijedila je ispred drugoplasirane ekipe iz Splita, ekipe koja dolazi iz grada koji broji nekih 180.000 stanovnika, pa je dr. Španjol-Pandelo u nastojanju da dočara veličinu ovog uspjeha kazao: „To vam je kao da NK Rab pobijedi Hajduka 2:0 nasred Poljuda!“

Učenicima je pohvalivši ih, čestitala i razrednica svih djevojaka iz pobjedničke ekipe prof. Jasna Vidas Vidović. a jedinom dječaku među djevojkama u šesteročlanoj ekipi, Luki Reniću pripala je čast otvoriti „bezalkoholni“ šampanjac!

Ali to nije sve jer je natjecanje “More je živo” more medalja!

No uspjeha ima još, naime, Osnovna škola Ivana Rabljanina Rab je uz OŠ „Josip Pupačić“ iz Omiša osvojila titulu najbolje škole na državnom natjecanju „More je živo“! 

Od ukupno 32 pobjednika Rab ih je dao petoricu! Na natjecanju je sudjelovalo 55 škola iz cijele Hrvatske s 850 učenika. U kategoriji 5. razreda učenica Lara Pičuljan osvojila je 1. mjesto, a Marta Puljar-Matić 2. mjesto.

U kategoriji 8. razreda Margarita Fafanđel osvojila je 1., Lorena Šćerbe 2., a Andrea Montan 3. mjesto!

Obzirom da su Lorena i Andrea bile zauzete natjecanjem u Splitu, ravnateljica im je ovom prigodom čestitala na još jednom izvrsnom uspjehu te im je uručila nagrade koje su stigle iz Zagreba.

Radilo se naime o vrlo zahtjevnom natjecanju koje se baziralo na gradivu iz prirode i biologije, a za uspjeh je bilo potrebno izvrsno poznavanje materije, dobro predznanje i primjena toga znanja prilikom brzinskog odgovaranja preko interneta. Ravnateljica je podsjetila da je Loredana Šćerbe bila uspješna i prošle godine osvojivši na ovom natjecanju prvo mjesto među učenicima sedmih razreda te je zahvaljujući tom uspjehu već „odradila“ jedno nagradno putovanje u Monte Carlo, a ove je godine među osmašima osvojila izvrsno 2. mjesto.

Čestitke svima upućuje i redakcija Rapskog lista!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime