Home Vijesti Tradicionalni božićni domjenci u Gradu Rabu za gospodarstvenike, obrtnike, predstavnike institucija i ostale uzvanike

Tradicionalni božićni domjenci u Gradu Rabu za gospodarstvenike, obrtnike, predstavnike institucija i ostale uzvanike

0
Tradicionalni božićni domjenci u Gradu Rabu za gospodarstvenike, obrtnike, predstavnike institucija i ostale uzvanike

Foto: Foto: Ivor Balen

{gallery}Domjenci{/gallery}

Želimo teškim potezima stvoriti mogućnosti za daljnje unapređenje i razvoj, stvaranje destinacije koja će biti privlačna svima. Cilj je podignuti standard i kvalitetu života svima u Gradu Rabu i Općini Lopar. Posao gradonačelnika i načelnika Općine nije samo u jedinicama kojima pripadaju, nego moramo razmišljati kao otok i kao cjelina. Biti još jedinstveniji u budućnosti, naglasio je gradonačelnik, posebno se zahvalivši onima koji razvoj omogućuju. 

Rab danas oglas

To su ljudi koji proizvode, koji stvaraju višak vrijednosti i pune gradsku kasu i proračun. Vrijedni ljudi, gospodarstvenici i poduzetnici, od najvećih do najmanjih. Najveća briga svima nama zajedno mora biti ona za ljude treće životne dobi i mlade. Moramo stvoriti okruženje i uključujuće društvo koje trpi različita razmišljanja, a ne se baviti samima sobom, rekao je Grgurić. 

Nakon blagdanske čestitke, uzvanici su se družili uz blagdanski švedski stol i pokoju kapljicu vina.

Obrtnici na domjenku dva dana ranije

U istom prostoru, dva dana ranije, održan je predblagdanski prijam i za rapske obrtnike. Šteta je samo što je određeni broj službeno poštanskim putem odaslanih poziva kasnio pa se na prijmu okupio ipak manji broj obrtnika.

Umjesto službeno odsutnog gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića u ulozi domaćina našao se njegov zamjenik Denis Deželjin kojemu se u pozdravnom govoru pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran.

Deželjin je i ovom prigodom naglasio važnost postojanja zdravog poduzetničkog duha na našem otoku, kao i potrebu bliže i intenzivnije suradnje Grada s obrtnicima. Imajući u vidu nedovoljan interes iskazan spram od Grada ponuđenih 9 mjera poticanja poduzetništva u 2016. godini, pozvao je vlasnike obrta da daju svoje sugestije kako bi ubuduće zajednički podigli razinu suradnje na obostrano zadovoljstvo. 

Ovakve pozive za predblagdansko druženje, naglasio je Željko Peran, rapski su obrtnici više nego zaslužili. Oni su, naime, jer ih ima 904 i zapošljavaju oko 1.500 uposlenika, ustvari, najveća rapska tvrtka. Od njih 904 njih oko tri stotine bavi se ugostiteljstvo, obavijestio nas je Željko Peran.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime