logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Subota, 16 Svibanj 2015 15:28

Godišnja skupština udruge umirovljenika

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Udruga umirovljenika otoka Raba održala je danas (16.5.2015.) u prostoru Velike vijećnice Grada Raba svoju redovitu godišnju skupštinu, kojoj je kao gost prisustvovao i zamjenik gradonačelnika, gospodin Denis Deželjin.

Iz izlaganja predsjednice Udruge Marije Mateše - Batistić proizašlo je da je u protekloj 2014. godini na otoku bilo evidentirano 1.007 članova Udruge. Međutim, prema njezinim riječima, samo je njih oko 680 u redovnom roku uplatilo članarinu, što u određenoj mjeri remeti rad Udruge. Iznesen je i podatak da je, nažalost, u prošloj godini umro 31 umirovljenik – član Udruge.

Što je s domom za starije i nemoćne?

Obzirom da je u 2014. održano 9 sjednica, predsjednica je i rad Izvršnog odbora Udruge ocijenila uspješnim. Međutim, i ona je, a to je kasnije i rasprava pokazala, iskazala nezadovoljstvo zbog sporog završetka radova na izgradnji Doma za smještaj starih i nemoćnih u kojem bi svoj prostor trebala dobiti i Udruga umirovljenika otoka Raba. I nakon osam godina njegove izgradnje, još se ne zna kada će biti konačno i završen, niti kakav će, status imati, što je izuzetno važno u budućem financiranju njegova rada.

Nedovoljna dostupnost specijalističkih zdravstvenih usluga

Rapski umirovljenici i nadalje nisu zadovoljni s djelom zdravstvenih usluga, posebno onih koji se odnose na dolaske na Rab određenih specijalista i kroz usvojeni program rada za naredno razdoblje umirovljenici će se založiti za bolje funkcioniranje tih zdravstvenih usluga.

Unutar Udruge, naime, vrlo uspješno djeluje s brojnim nastupima – Folklorna sekcija, pa je predsjednica Marija Mateša – Batistić iskoristila priliku i na održanoj Skupštini pozvala „mlađe“ penzionere da se učlane u Folklornu sekciju.

Predsjednica je, uz to, spomenula brojne humane akcije sprovedene zahvaljujući Udruzi s kojima se na brojne načine pomagalo članovima Udruge, pri čemu su u pravilu nailazili na veliko razumijevanje i pomoć vlasnika tvrtke „Mali Palit d.o.o.“, gospodina Anđela Pahljine, pa mu se u ime svih članova Udruge na današnjoj skupštini javno zahvalila.

Pročitano 918 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1