logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial Rab
Nedjelja, 22 Siječanj 2017 10:32

Osnovano Društvo prijatelja Hajduka Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Osnovano Društvo prijatelja Hajduka Rab Foto: Hrvoje Hodak

U subotu u 18 sati u etno-muzeju udruge Komin u Barbatu održana je osnivačka skupština Društva prijatelja Hajduka Rab - DPH Rab. Prisutno je bilo oko 40 osoba. Naime, već se preko 15 godina među vjernim rapskim navijačima legendarnog splitskog nogometnog kluba, govori kako i na Rabu treba osnovati DPH, ali nitko nije htio preuzeti inicijativu na sebe, sve do prošle godine kada je Marijo Antešić - Bonaca dao do znanja da on počinje skupljati potrebnu dokumentaciju te da, u dogovoru sa Splitom, kreće u osnivanje DPH Rab. Uz podršku svih na otoku kojima je stalo do Hajduka, Marijo je zajedno s Dujom Vidasom i Sašom Vidasom i nekolicinom aktivista, pokrenuo osnivanje rapskog Društva prijatelja Hajduka. To je i razlog što su upravo njih trojica jučer i službeno bili osnivači DPH Rab.

Barbatska Udruga Komin odmah je izašla u susret davši DPH Rab svoj prostor na korištenje, što nimalo ne čudi ako se uzme u obzir da ionako većina članova Komina i ŠRD Dolina zdušno navija za Hajduk. Nakon dirljivog uvodnog govora Marija Antešića - Bonace, prešlo se na dnevni red te je jednoglasno izglasan statut Društva, izabran Nadzorni odbor te Upravni odbor. U NO su izabrani: Duje Vidas, Žarko Krstinić - Paž te Vlado Faflja, dok su u UO ušli: Marijo Antešić, Saša Vidas, Elvis Grce, Franjo Kordić, Danijel Gvačić, Denis Jakuc, Sebastijan Travaš, Danijel Beg te Marijo Pičuljan. Predsjednik UO te ujedno i likvidator udruge je Marijo Antešić, tajnik Saša Vidas, a dopredsjednik Elvis Grce.

Dogovoreno da DPH Rab mora nastojati okupiti što više članova, osobito među "starijom populacijom" na Rabu, te nastaviti surađivati sa Torcidom Rab koja u najvećoj mjeri okuplja mlađu generaciju rapskih Hajdukovaca. Stim u vezi važno je napomenuti da je i Torcida Rab odigrala značajnu ulogu u osnivanju DPH Rab.

Najvažnije od svega, napominju u DPH Rab, jest ostvarivanje glavenih ciljeva društva među koje spada promicanje sportskog duha, sportskog navijanja, spriječavanje vandalizma u svim oblicima te sudjelovanje članstva DPH Rab u svim humintarnim aktivnostima na otoku Rabu, a i šire. Po osnivanju DPH uslijedilo je kratko druženje prijatelja Hajduka u prostoriji etno-muzeja Udruge Komin.

Nama, na kraju ne preostaje ništa drugo nego uz sportski pozdrav još jednom poručiti krilaticu koju svaki Hajdukovac ponosno ističe: Hajduk zivi vjecno - DPH Rab.

 

 

Pročitano 5222 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 17407
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 25036

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!