logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 16 Veljača 2017 14:21

Loparsko maškarano ludilo

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Loparsko maškarano ludilo Izvor: KUD San Marino

U današnje vrijeme sveopće digitalizacije, kompjutera i raznoraznih mobitela nažalost ne postoji svojevrstan stroj nalik na vremeplov kojeg bi koristili da se malo vratimo u prošlost. Upravo je zbog toga Kulturno-umjetničko društvo "San Marino" iz Lopara pokušalo izvući iz fotelja i naslonjača svu zainteresiranu djecu i vratiti ih u vrijeme kad je maškarano ludilo vladalo Loparom.

Predsjednik KUD-a San Marino iz Lopara, gospodin Danijel Mušćo, kazao nam je kako od blagdana Sveta tri kralja pa do nadolazeće Pepelnice i početka Korizme, kroz maškarane zabave, radionice za izradu tradicijskih maski pa do skorog odlaska na "Dječji riječki karneval" članovi KUD-a San Marino pokušavaju djeci usaditi tu ljubav prema tradiciji i običajima.

- Ukoliko su količina radosti, smijeha i pozitivne energije znakovi da smo na dobrom putu onda zasigurno možemo ustvrditi da smo uspjeli. Jer ako zaboravimo odakle potječemo i kakvi su nam običaji onda zasigurno neznamo kamo trebamo ići i gdje ćemo stići.

Danijel Mušćo pozvao je i ovim putem sve one u kojima čuči skrivena ljubav prema običajima da im se priključe, da budu dio te pozitivne energije jer će tako zajednički zajedno složnije i jasnije doći do cilja. Zahvalio je Općini Lopar, Turističkoj zajednici i Centru za kulturu na sveobuhvatnoj pomoći te ih je "izazivao" na još veću potporu kako bi i rezultati bili još veći i bolji. A svojim je sumještanima poručio: Uživajmo u maškarima još 15-tak dana, a onda se okrenimo nadolazećem Uskrsu!

Pročitano 2066 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1