Home Vijesti ARCTIC BREATH – Lidija i Vito pokušat će oboriti nekoliko Guinness rekorda u ronjenju pod ledom

ARCTIC BREATH – Lidija i Vito pokušat će oboriti nekoliko Guinness rekorda u ronjenju pod ledom

0
ARCTIC BREATH – Lidija i Vito pokušat će oboriti nekoliko Guinness rekorda u ronjenju pod ledom

Foto: Izvor: NEMO-ADRIA RESCUE TEAM

{gallery}Arctic Breath1{/gallery}

Nakon višemjesečne pripreme i ekstremnih napora sportaša Guinness svjetske rekorde će pokušati oboriti Lidija Lijić, višestruka svjetska rekorderka u ronjenju na dah, europska i svjetska prvakinja, instruktorica ronjenja na dah i Vitomir Maričić, multisportaš zadnjih godina aktivan u globalnim ekstremno sportskim i pustolovnim projektima.

Rab danas oglas

„Riječ je o dosta ambicioznoj ideji u kojoj ovisimo ne samo o nama već i vremenskim uvjetima i cijeloj organizaciji te je zbog toga sve skupa još složenije. Iza svega skupa još je i autorizacija agencije za rekorde koju moramo za neke discipline tek dobiti. Ali, ukoliko zaista posložimo sve detalje kako treba, radit će se o jednom iznimnom rezultatu.“ uvodno je istaknuo je Vitomir Maričić.

Projekt ARCTIC BREATH zamišljen je kao pokušaj da se obori nekoliko Guinness rekorda u ronjenju na dah pod ledom na poznatoj lokaciji jezera Weissensee u Austriji te se uspostavi jedan novi rekord.

Pokušaj obaranja Guinness rekorda će biti 1. ožujka 2017. godine.

Ronjenje na dah karakterizira činjenica da se ronjenje obavlja u „jednom dahu“ što stvara veliki psihofizički stres za organizam te se smatra jednim od najekstremnijih sportskih pothvata.

„Pripreme su dio trenažnog ciklusa koji je počeo prije šest mjeseci, a za sam led pripremati ćemo se na licu mjesta, najveći problem je priviknuti se na hladnoću, tamu i specifičnost leda debelog 30 cm iznad glave što znači nemogućnost trenutnog izrona.“ istaknula je Lidija Lijić.

Predstavnik Nemo Adria Rescue Team-a zaduženog za sigurnost ronioca kod pokušaja obaranja Guinness rekorda, Davor Ostrman – Oscar naglasio je važnost sigurnosti svih sudionika bez obzira na ekstremne uvjete u kojima se roni. „U svakom momentu moramo biti spremni na sve potencijalne probleme, a da ujedno ničim ne ometamo naše sportaše u pokušaju obaranja rekorda.“

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime