Home Vijesti Mlade rapske pijanistice – Nina, Mia i Tonka izvrsne na državnom i međunarodnom natjecanju u Novom Marofu i Križevcima

Mlade rapske pijanistice – Nina, Mia i Tonka izvrsne na državnom i međunarodnom natjecanju u Novom Marofu i Križevcima

0
Mlade rapske pijanistice – Nina, Mia i Tonka izvrsne na državnom i međunarodnom natjecanju u Novom Marofu i Križevcima

Foto: RabDanas

{gallery}Sonus{/gallery}

U petak 10. veljače 2017. održano je Državno natjecanje “Mladi Padovec” u Novom Marofu na kojem je nastupila mlada rapska pijanistica Nina Španjol, učenica 6.r. Osnovne glazbene škole I. M. Ronjgov, PO Rab. Svojom je izvedbom oduševila publiku i žiri, te osvojila izvrsnu drugu nagradu.

Rab danas oglas

Tjedan dana kasnije, održano je Međunarodno natjecanje “Sonus op. 3” u Križevcima. Natjecanje je podijeljeno u pet kategorija, s obzirom na stupanj obrazovanja, a nastupili su učenici s područja cijele države i regije (Slovenija, BiH), uz sudjelovanje uglednih hrvatskih i, od 2017.godine, stranih glazbenih pedagoga kao članova Ocjenjivačkoga suda. Težini natjecanja svjedoči i činjenica da je svakoj kategoriji pristupilo oko četrdesetak izvođača. Svoju virtuoznost i muzikalnost pokazale su učenice Mia Marušić, 2.r. i Tonka Hodak, 1.r. OGŠ I. M. Ronjgov, PO Rab, koje su u prvoj kategoriji prijateljski podijelile također izvrsnu drugu nagradu. Svoju spretnost i talentiranost i na ovom je natjecanju potvrdila Nina Španjol osvojivši treću nagradu u trećoj kategoriji.

Svakako treba istaknuti da su Nina, Mia i Tonka učenice rapske prof. Sandre Klen, koja je i sama, ne tako davno, osvajajući brojne prve nagrade na učeničkim pijanističkim natjecanjima, svijetlala obraz našeg malog otoka.

Mladim rapskim pijanisticama želimo još puno razigranih nota i uspjeha u njihovom daljnjem školovanju.

Izvor: OGŠ I. M. Ronjgov Rijeka, PO Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime