logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 14 Ožujak 2017 12:34

Projekt uređenja mjesnih groblja, mrtvačnica i pripadajućih parkirališta

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Projekt uređenja mjesnih groblja, mrtvačnica i pripadajućih parkirališta Foto: Hrvoje Hodak

Grad Rab i komunalno društvo Dundovo u zadnje su dvije godine uložili znatna sredstva u Projekt uređenja mjesnih groblja. U dosadašnje radove investirano je nešto manje od 1,126.000,00 kn, a cilj je proširenje površina za ukope, osiguravanje pripadajućeg parkinga, uređenje mrtvačnica koje će ispunjavati sve osnovne uvjete i potrebe te hortikulturno uređenje koje će ujedno vizualno doprinijeti daleko ljepšem izgledu cjelokupnog prostora. Radove koji su izvedeni i one koji su u tijeku obišao je gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, u društvu direktora komunalnog poduzeća Dundovo Mladena Kuparića, te pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Matka Krstačića.

U groblje u Supetarskoj Dragi, koje se ubraja među najzahtjevnije investicije unutar projekta, do sada je uloženo i najviše sredstava. Obavljeni su radovi na unutarnjem i vanjskom uređenju mrtvačnice, parkiralište je u fazi izgradnje, a izrađena je i projektna dokumentacija za njegovo proširenje s kojim se kreće u realizaciju nakon ishođenja lokacijske i građevinske dozvole te osiguravanja financijskih sredstava.

U mjestu Barbat osiguran je prostrani parkirni prostor uz samo groblje, te postavljen, odnosno vraćen stari kameni svod na ulazu.

U mjestu Banjol postavljena su nova ulazna vrata te je izvedena drenaža groblja.

Na mundanijskom groblju uređen je plato te mrtvačnica, u što je uključena i kompletna ugradnja novih otvora.

U Kamporu investirano u kupnju zemljišta za nastavak projekta

Problem nedostatka prostora za nužno proširenje veže se i za kamporsko groblje, stoga se investiralo u kupnju zemljišta kao prvog i osnovnog uvjeta za nastavljanje projekta.

Ulaganje u projekt uređenja svih groblja na Rabu jedna je od osnovnih zadaća jedinice lokalne samouprave, te ujedno pokazatelj poštovanja prema svima onima koji na njima počivaju i njihovim obiteljima. Stoga se navedenim ulaganjima i visinom uloženih sredstava nastoji podignuti standard kvalitete pogrebnih usluga na željenu razinu koja ubuduće treba biti još bolja i kvalitetnija.

 

Pročitano 3813 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1