Home Vijesti Projekt uređenja mjesnih groblja, mrtvačnica i pripadajućih parkirališta

Projekt uređenja mjesnih groblja, mrtvačnica i pripadajućih parkirališta

0
Projekt uređenja mjesnih groblja, mrtvačnica i pripadajućih parkirališta

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

{gallery}Mjesna groblja{/gallery}

U groblje u Supetarskoj Dragi, koje se ubraja među najzahtjevnije investicije unutar projekta, do sada je uloženo i najviše sredstava. Obavljeni su radovi na unutarnjem i vanjskom uređenju mrtvačnice, parkiralište je u fazi izgradnje, a izrađena je i projektna dokumentacija za njegovo proširenje s kojim se kreće u realizaciju nakon ishođenja lokacijske i građevinske dozvole te osiguravanja financijskih sredstava.

Rab danas oglas

U mjestu Barbat osiguran je prostrani parkirni prostor uz samo groblje, te postavljen, odnosno vraćen stari kameni svod na ulazu.

U mjestu Banjol postavljena su nova ulazna vrata te je izvedena drenaža groblja.

Na mundanijskom groblju uređen je plato te mrtvačnica, u što je uključena i kompletna ugradnja novih otvora.

U Kamporu investirano u kupnju zemljišta za nastavak projekta

Problem nedostatka prostora za nužno proširenje veže se i za kamporsko groblje, stoga se investiralo u kupnju zemljišta kao prvog i osnovnog uvjeta za nastavljanje projekta.

Ulaganje u projekt uređenja svih groblja na Rabu jedna je od osnovnih zadaća jedinice lokalne samouprave, te ujedno pokazatelj poštovanja prema svima onima koji na njima počivaju i njihovim obiteljima. Stoga se navedenim ulaganjima i visinom uloženih sredstava nastoji podignuti standard kvalitete pogrebnih usluga na željenu razinu koja ubuduće treba biti još bolja i kvalitetnija.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime